10 year challenge

Het kan je zeker niet ontgaan zijn, de 10 years challenge. Begin van deze maand kwamen er allemaal selfies op Instagram en Facebook, met een foto van jou van 10 jaar geleden en een foto van nu. Celebs uit Hollywood, bekende Nederlanders, iedereen deed vol enthousiasme mee.
 
Al snel kwam er ook een variant op deze challenge en deze was op het klimaat gericht. Foto’s uit 2009 hoe sommige plekken van de oceaan er uit zagen, vol met kleurig koraal, naast een foto van de huidige situatie waar veel koraal is afgestorven. Of foto’s van de poolkappen, hoeveel er gesmolten is. Er was voldoende variatie.

 
Op internet ben ik eens gaan zoeken waar deze challenge vandaan komt. Er komen genoeg complottheorieën voorbij. Maar helemaal zeker weten kan je het nooit. Er is een complottheorie die zegt dat Marc Zuckenberg er achter zit, om een nieuw algoritme te berekenen op gezichtsherkenning en heel veel foto’s verzameld van mensen om te kijken hoe ze er nu uit zien. Maar helemaal zeker is deze theorie dan ook weer niet.

 
Het is een nieuw jaar, mensen willen graag terugkijken aan een begin van het nieuwe jaar en dan werkt zo’n 10 year challenge wel. Terugkijken wat er nu de afgelopen 10 jaar is gebeurd. En daarnaast natuurlijk vooruitkijken met dromen wat je nog wilt dat er gaat gebeuren.

 
Zelf hoef ik er niet lang over na te denken over deze 10 year challenge. Want het jaar 2009 weet ik nog heel goed. Het was het jaar dat wij het Garuda House voor het eerst hebben bezocht. 10 jaar geleden alweer. Dat was natuurlijk een super gaaf moment.
In 2009 gingen we voor de eerste keer naar Bali, om daar het Garuda House te bezoeken.
 
Als je de foto’s terugkijkt, waren we allemaal ook nog best wel jong.
Elk jaar gingen we opnieuw terug naar het Garuda House. De meisjes werden ouder. Meisjes die klaar waren met school en het huis uit gingen. Nieuwe meisjes kwamen. Maar één ding is nooit veranderd in deze 10 jaar, we werden elke keer warm welkom geheten door alle meisjes die in het huis wonen.

 
Afgelopen 10 jaar is er veel gebeurd. In 2009 hadden we totaal geen vermoeden dat dit huis zoveel impact op onze leven zou gaan hebben. Misschien achteraf naïef, maar op dat moment dachten we echt; we gaan het huis bezoeken. We gaan dat jaar de meisjes een beetje helpen en volgend jaar gaan we gewoon weer naar een ander land op vakantie.

 
Niets was minder waar. Het huis, de meisjes en de ouders Leo en Icha hadden ons hart gestolen . En in 2009 was het Leo die toen al tegen ons zij: jullie gaan heel veel voor ons betekenen. En hij had gelijk.
Na het overlijden van de oprichter van het Garuda House, de heer Mann, gingen wij verder met zijn werk. In 2013 richten wij Stichting Garuda House op, met als doel; jaarlijks de benodigde donaties ophalen en informatievoorziening over het Garuda House in Nederland.

 
Alles wat wij doen, is in het teken van het Garuda House. Elke reis die wij plannen, zit een bezoek aan Bali aan vast. Aan elk project dat we zelf bedenken, zit de gedachte aan vast hoe we nog meer geld kunnen ophalen voor het Garuda House.

 
In die 10 jaar is er veel gebeurd. We durven hardop te zeggen dat we het Garuda House op de kaart hebben gezet. Dat we de meisjes aan jullie hebben voorgesteld. En daar gaan we de komende 10 jaar gewoon mee verder.

 
Wij kijken terug op 10 geweldige jaren Garuda House.
Genieten jullie even mee met 10 jaar prachtige foto’s van het Garuda House?

De volgende 10 jaar gaan wij natuurlijk ook verder met ons werk voor het Garuda House, maar daarvoor hebben we wel jouw hulp nodig.

Laat meisjes naar school gaan en geef aan het Garuda House. Klik hier om jouw donatie over te maken.