About Us

About Us

OH WHAT A WONDERFUL THING LIFE IS.

Like en volg ons op Social Media

Facebook
Facebook
GOOGLE
GOOGLE
https://aboutiluh.com/about-us
INSTAGRAM
PINTEREST
PINTEREST
YOUTUBE
Follow by Email

Selemat Datang

He takes photos

She writes

Together they travel

 

 

Leuk dat je op onze site bent. Wij zijn Jeroen en Ivette en we nemen je mee terug naar het jaar 2009. Dit was het jaar dat wij voor het eerst naar Bali vlogen en het Garuda House bezochten.

Op dat moment wisten we nog niet dat dat bezoek ons leven voorgoed zou veranderen.

Je leest toffe blogs over onze reizen.

Je leert alles over fotografie en je kan mooie presets kopen.

En we vertellen je alles over vrijwilligerswerk. 

Het Garuda House biedt opvang aan 15 meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar. Vanuit dit huis gaan zij naar goede middelbare scholen en werken zij aan hun toekomst.

Met koffers vol speelgoed, knutselwerkjes, brillen en oogmeetapparatuur gingen we richting Bali. Toen we eenmaal op Bali waren belden we, een beetje zenuwachtig, Leo op om een afspraak te maken.
Twee dagen later waren we welkom, Leo haalde ons op bij ons hotel en samen rijden we naar het Garuda House. Onze eerste ontmoeting met de meisjes. Ze zeggen wel eens dat de eerste ontmoeting heel belangrijk is om te bepalen wat voor band je met elkaar krijgt.

Nou deze was geweldig.

Bijna alle meisjes die daar op dat moment wonen waren super enthousiast en wilden ons graag laten zien waar zij hun huiswerk maken. We gaven hun knuffels en knutselwerkjes en ze gingen direct aan de slag.
Jeroen ging met zijn oogmeetapparatuur naar boven en ging van alle meisjes de ogen meten. De drie weken dat we op Bali waren zijn we vaak naar het huis terug gekeerd en hebben een goede band opgebouwd.

In 2009 leerden we ook Iluh kennen. Zij keek ons met grote ogen en aan wist nog niet helemaal wat ze met ons moest. Iluh was de uitzondering op de regel dat meisjes van 10 tot 18 jaar in het huis wonen. Toen wij Iluh leerden kennen wij zo nog maar 6 jaar. Maar haar grote zus woonde al in het huis en zij moest toch echt naar de basisschool en vanaf eigen huis kon dat niet. Ze mocht dus in het Garuda House wonen, maar vond alles in het begin nog heel eng. Er was meer eten voor haar, dan wat ze thuis kreeg. Er stond een televisie en dat kende ze niet. En toen kwamen er ook nog (grote) blanke mensen in het huis. Jeetje, wat een indrukken moeten dat geweest zijn voor haar.

In 2010 en 2011 gingen wij terug naar Bali en bezochten wij de meisjes van het Garuda House. We zagen Iluh en we zagen dat het zo ontzettend goed met haar ging. Dat zij in het huis woonde was goed voor haar. Ze was niet meer verlegen en was enorm gegroeid. Haar verdrietige blik was omgetoverd tot een grote glimlach.

In 2012 gingen we weer naar Bali en meest ondenkbare was gebeurd.

Iluh was weg.

Samen met haar zusje.

En niemand wist iets te weten.

Nou is het zo dat in de schoolvakantie de meisjes zoveel mogelijk terug gaan naar hun ouders en of familie. Iluh haar vader en moeder waren gescheiden en zoals dat gaat in een land als Indonesië is dat voor de vrouw een grote schande. Haar moeder had geen geld en kon daarom haar kinderen niet naar school sturen. In de vakantie ging Iluh terug naar haar moeder en kreeg al een zak met rijst mee, zodat zij tijdens de vakantie ook kon eten.
Samen met Leo en Icha kwamen we aan bij een grote fabriek en daarachter was een groot veld. Er stonden wat koeien te grazen en helemaal daarachter stonden wat platen tegen elkaar. Het huis waar Iluh woont. Een paar asbestplaten tegen elkaar aan.

Het had net geregend en de grond om het kleine huisje was erg drassig. We konden ons niet voorstellen hoe Iluh daar op de grond heeft kunnen slapen op een dun matje, dicht tegen haar moeder aan.

Er lag nog een slipper op de grond...

Je zag nog wat etensresten op de grond liggen. Alles wees er op dat ze in een grote haast zijn vertrokken. Bang voor iets. Maar voor wat…

Na wat uren over het terrein hebben gelopen kwamen we toch wat meer te weten. In de buurt werd er over de moeder van Iluh gepraat. Zij was een schande, want ze was gescheiden. Maar we hoorden ook dat haar moeder bang was voor haar ex partner. Bang dat hij alles van haar zou afpakken, waaronder haar dochter Iluh.

Ze heeft op het stukje grond bij haar huisje groente verbouwd en heeft deze aan de kant van de weg verkocht. Met het beetje geld dat zij bij elkaar heeft gesprokkeld is zij weggegaan, samen met haar Iluh en haar andere kinderen. Ze hebben de boot genomen en zijn naar een ander eiland gevaren.

Waar ze nu zijn? We weten het niet.

Of het nu goed met Iluh gaat? Ook dat weten we niet. We vermoeden dat zij niet meer naar school gaat, maar overdag hard aan het werk is om geld bij elkaar te sprokkelen om door te kunnen leven.

Iluh heeft onze blik op de wereld veranderd. Zij heeft ons laten genieten van haar grote glimlach en ons laten zien, hoe arm je ook bent, je altijd gelukkig kan zien.

Maar door Iluh hebben we ook geleerd hoe kwetsbaar het leven kan zijn.

 

 

 

Wat ga je zien op onze website?

Je leest alles over onze reizen met hele toffe reistips.

Je leert hoe we de mooiste foto’s maken en daarbij kan je ook nog geweldige presets kopen, zodat jij zelf ook mooie foto’s kan maken (coming soon)

En je leest alles over ons vrijwilligerswerk voor het Garuda House.

Wil je met ons samenwerken? Dat kan! Neem hiervoor contact met ons op. 

 

Have fun.

X Ivet

Selamat

Leuk dat je op onze site bent!

Wij zijn Jeroen en Ivette.
Gek op reizen. Het liefst naar Bali.
En daar willen we je alles over vertellen en laten zien!
Jeroen fotografeert en deelt graag zijn foto’s en tips met jullie.
Ivette schrijft over alles.

Care4Fair

Eerder dit jaar leek het er op dat we helemaal gingen stoppen met de webshop.
Maar we zijn terug.
We vinden het te leuk.
Fair Trade items die iedereen gewoon stiekem nodig heeft.
Shop hier bij de webshop Care4Fair.

De fotograaf

Altijd met een spiegelreflexcamera in de hand.
Lieveringsgear: Canon 6D
Op deze pagina vind je zijn werk terug en ben je in de gelegenheid om zijn werk te kopen.
Voor thuis voor aan de muur.
Klik hier voor de pagina met prachtige foto’s.

Gezond leven

Wil jij ervaren wat Aloe Vera met je doet?
Klik hier om naar onze website te gaan vol met producten om meer energie te krijgen en een gezondere levensstijl.

Stichting Garuda House Bali

Al bijna 10 jaar zetten wij ons in voor het Garuda House. Een kindertehuis op Bali, Indonesië.
Van alles wat wij doen in onze vrije tijd, is dit wel ons meest belangrijkste werk.
Er voor zorgen dat meisjes naar school kunnen gaan en werken aan hun toekomst.
Meer weten? Ga dan naar de pagina van Garuda House Bali

Vind je deze blog leuk? Deel deze dan met anderen :-)