Brievenbusgeluk

Brievenbus post

Hoe leuk is het als je in deze tijd een cadeautje krijgt, gewoon door de brievenbus? Een beetje brievenbus geluk hebben we volgens mij allemaal wel een beetje nodig in deze tijd.

Wel raar eigenlijk. Twee maanden geleden had ik waarschijnlijk niet gedacht dat ik deze blog ooit zou gaan schrijven. En over een aantal jaren, als ik deze blog terug zal lezen, zal ik denken aan deze bijzondere tijd.
Een tijd van onzekerheid. Waarbij social distance het woord van deze tijd is en het heel normaal is om iemand te groeten met twee handen naar elkaar toe gebogen.
1,5 meter van elkaar vandaan is het nieuwe sociale contact met elkaar.

Angst, hoop, bezinning en onzekerheid. Vier totaal verschillende emoties die hand in hand samen gaan in deze periode. Voor mensen die werken in de vitale beroepen is het hard werken. Voor de ondernemers die het nu erg moeilijk hebben en geen klanten. Maar misschien ook voor de ondernemers die wellicht nieuwe kansen zien om hier beter met hun bedrijf uit te gaan komen.

Wat ik vooral veel voel is dankbaarheid. Dankbaar dat ik gezond ben en dat mijn dierbaren gezond zijn. Maar het zijn vooral de kleine dingen waar ik heel dankbaar voor kan zijn. Het in bloei staan van onze tuin. Het begin van het voorjaar, die langzaam overgaat in de zomer.

Begin dit jaar heb ik besloten om mijn baan op te zeggen en mijn eigen bedrijf op te starten. Ik zit nog volop in de opstartfase en heb ook niet zo veel te verliezen. Jeroen heeft een vaste baan, maar is in deze periode veel thuis, omdat de winkel gesloten is.

Wanneer ik deze blog terug zal lezen over een aantal jaren, hoop ik dat ik nog steeds met heel veel dankbaarheid terug mag kijken op deze tijd. Dat we geleerd hebben dat alle moeilijke tijden voorbij gaan.

Natuurlijk hoop ik dat deze tijd snel voorbij gaat. En dat we hier met z’n allen heel goed uit mogen komen. Maar op dit moment zitten we er nog middenin. Niet bij elkaar op visite. Juist naar de mensen die het misschien zo hard nodig hebben.

Misschien kunnen we allemaal wel een beetje brievenbus geluk gebruiken. Dat je naar de brievenbus loopt en je een glimlach op je gezicht krijgt, omdat er leuke post is aangekomen.

De laatste weken ben ik achter de schermen bezig geweest om mijn webshop weer nieuw leven in te blazen. In het jaar 2018 was ik gestopt met de webshop, omdat ik het overzicht een beetje kwijt was geraakt. Maar het begon te kriebelen. Er kwam weer een kleine voorraad in huis te liggen. De foto’s werden gemaakt door MrLangeveldPhoto. En ik ging nadenken hoe de webshop er uit moest zien. Het is een aanvulling op mijn eigen website AboutIluh.

Iluh leerden wij in 2009 kennen. Zij was één van de eerste meisjes die wij hebben leren kennen in het Garuda House. Door de ogen van Iluh wil ik laten zien dat de wereld zoveel moois te bieden heeft. Waaronder ook zoveel mooie duurzame producten. De webshop is een onderdeel hiervan, genaamd IluhsWorld.

Terwijl ik bezig was met het opbouwen van de website en het plaatsen van alle producten, kwam ik er achter dat er zoveel leuke duurzame producten zijn, die je zo op de post kan doen en die door de brievenbus passen. Een klein beetje brievenbus geluk.

Armbandjes met een boodschap.

Armbandjes gemaakt door vrouwen uit India. Armbandjes die staan voor energie, balans, energie, moed en kracht. Allemaal armbandjes met een duidelijke boodschap. De armbandjes zijn handgemaakt van Kantha kralen. De Kantha kralen worden door vrouwen in India gemaakt van gerecycled hout van oude meubelen (de body van de kraal), beplakt met restjes stof van Kantha quilts. Dit zijn oude dekens gemaakt van sari’s. De sari is het traditionele kleurrijke kledingstuk van de vrouw in India. Hierdoor ontstaan prachtige unieke kralen met mooie designs en patronen. Eigenlijk is iedere kraal uniek.

Sleutelhanger met liefde

Of wat dacht je van een mooie sleutelhanger, gemaakt door vrouwen uit Cambodja. Een sleutelhanger gemaakt van resten van bouwnetten. Duurzaam en eerlijk.
De sleutelhanger in de vorm van een bloem is van het prachtige merk Smateria. Een prachtig merk, opgericht in Cambodja. Smateria gelooft in gemeenschapsgevoel. Alle producten worden van begin tot eind gemaakt in hun eigen werkplaats.

Maar als je door de webshop heen gaat, zijn er nog zoveel meer kleine items, die gewoon door de brievenbus passen. Een handmade batik tas om mee te nemen naar de markt of de winkel.
Een klein handtasje voor je pasjes en contant geld.

Alles is duurzaam en eerlijk.

Win – win – win – en nog een keer win

Weet je, het kopen van zo’n klein beetje brievenbus geluk, gaat zoveel verder dan alleen een glimlach op iemand gezicht laten geven.
Het gaat echt zoveel verder. De wereld wordt een heel klein beetje mooier.
Met het kopen van brievenbus geluk help je zoveel anderen. Ik zet ze graag even voor je op een rijtje.

Naar school gaan.

Door het kopen van een beetje brievenbus geluk help jij de meisjes van het kindertehuis Garuda House Bali. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Garuda House Bali. Hierdoor kunnen meisjes in Indonesië naar school en werken zij aan hun goede toekomst.
Eerste win

Goed loon

Wat ook heel tof is door het kopen van een beetje brievenbus geluk. Deze producten zijn gemaakt door ambachtslieden in ontwikkelingslanden. Doordat de ambachtslieden hun producten kunnen verkopen, tegen eerlijke en goede prijzen, kunnen zij hun familie ondersteunen.
Tweede win.

Duurzaam leven.

De producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Goed voor het milieu en hierdoor geen plastic soep in de zee. De wereld wordt oprecht zoveel mooier als we meer duurzamer gaan leven.
Derde win

Een glimlach op het gezicht.

Ok, jij bent om. Je weet wie jij wel wat brievenbus geluk kan sturen. Misschien wel naar jouw beste vriendin die in de zorg werkt. Of jouw moeder die nu alleen thuis zit en de kinderen en kleinkinderen mist. Of de buurvrouw, gewoon omdat jullie zoveel voor elkaar kunnen doen.
En vergeet jezelf natuurlijk niet, powervrouw. Jijzelf! In deze tijd verdien je het natuurlijk zelf om een cadeautje voor jezelf te kopen. Gewoon om die glimlach te krijgen wanneer je de brievenbus opent.
Er zijn zoveel redenen om iemand een cadeautje te sturen in deze tijd.

Stel je dit eens voor. Je loopt naar brievenbus en vind daar een cadeautje. Dan krijg je toch die glimlach op je gezicht, die je deze tijd erg nodig hebt.
En daarmee heb je de laatste win.

Need I say more?
Wil je al direct gaan shoppen?

Klik hier om naar de webshop te gaan.

Het idee is heel simpel. Koop een mooi product dat jij graag wilt opsturen. Naar iemand anders of naar je zelf. Bij opmerkingen kan je aangeven voor wie het cadeautje is en welke tekst er eventueel op kaartje mag worden geschreven. Wij pakken het cadeautje in en sturen het op.

Wie laat jij een glimlach bezorgen?