3 manieren hoe je dagelijks jouw doelen kunt behalen

Succes coach

Heel eerlijk, ook zelf ben ik lang aan het struggelen geweest en dacht ik elke keer, waarom haal ik mijn doelen niet? Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn dag door kom en dat ik vol focus aan mijn doelen werk. Vaak gebeurde het mij, wanneer ik niet echt wist waar ik aan moest werken, dat ik dan maar helemaal niets deed. Uren bingewatchen voor Netflix zorgden voor een negatieve flow en weinig energie. Ik kwam hierdoor terecht in een negatieve mindset en vragen zoals; ‘ik kan het toch niet’, gingen vaak door mij heen.

Misschien heb je het wel eens gemerkt dat er toch best veel bij komt kijken om jouw ideale droomleven te verwezenlijken. Met alleen positief denken kom je er nog niet. Er zijn een aantal stappen die belangrijk zijn om een positieve mindset te creëren in het dagelijkse leven, zodat ook jij al je doelen kunt gaan behalen.

Ik zie regelmatig om me heen dat het niet altijd even makkelijk is om een krachtige en positieve mindset te hebben. En dat er veel op een dag kan gebeuren waardoor je jouw doelen die je voor ogen hebt niet behaalt.

Daarom deel ik in deze blog een aantal tips, zodat jij met een positieve mindset nu wel jouw doelen kan gaan halen.

Tip 1; Doe wat voor jou goed voelt en maak jouw eigen routines.

Als eerste tip wil ik je meegeven, niets is goed of fout. Doe wat voor jou goed voelt, waardoor jij met een volle focus de dag door komt. En vooral dat je aan het eind van de dag een positieve energie voelt.

Kijk hierbij niet naar hoe anderen het doen. Maar je kan je wel laten inspireren door anderen.
Het is echt niet nodig om elke dag om half 6 op te staan, als je geen ochtendmens bent. Maar je kan er wel voor zorgen om een ochtendroutine te krijgen. Juist door routines toe te passen in jouw dag, ga je er voor zorgen dat je meer energie krijgt. Doordat je meer energie krijgt, ontwikkel je positieve gedachten.

Ga kijken naar een ochtendroutine wat bij jou past. Je kan je ook laten inspireren door mijn ochtendroutine, deze lees je hier.

Wanneer je jouw ochtendroutine duidelijk hebt en je werkt ook al dagelijks met jouw ochtendroutine, ga dan ook nadenken over andere routines voor de rest van jouw dag. Dit kunnen kleine routines zijn, bijvoorbeeld wanneer je twee uur gewerkt hebt, om even een klein rondje te lopen.

Zo ben je door jouw dag heen eigenlijk al alles een beetje aan het plannen en dat brengt mij ook direct bij tip 2

Tip 2; Maak een planning.

De basis om jouw doelen te gaan halen begint bij het maken van een planning.
Hoe jij vervolgens die planning gaat maken, is helemaal aan jou. Ook bij het maken van een planning, kijk wat bij jou past. Maar ook hierbij, laat je inspireren door anderen.

Zelf werk ik voornamelijk met de planner van Purpuz en daarnaast de app notities van Apple.
Op lange termijn maak ik een lijst aan in mijn notities en daar zet ik alle taken in die ik moet doen en vooral niet mag vergeten.
Op zondagmiddag ga ik altijd achter mijn bureau zitten en kijk ik in mijn agenda voor de komende week. Ik kijk wanneer ik mijn afspraken heb staan en ga daar om heen plannen.

Een belangrijke tip hierbij is, plan eerst je vrije tijd in. Welke dag of dagdeel wil je echt voor jezelf hebben. Plan deze dan in.

Dan ga ik in deze week blokken maken wanneer ik wat wil gaan doen. Deze blokken heb ik onderverdeeld in verschillende werkzaamheden. Dit zijn onder andere werken aan mijn website, content schrijven, werken aan persoonlijke ontwikkeling en werkzaamheden voor ons kindertehuis Garuda House Bali.

Deze blokken plan ik in mijn agenda. Hierdoor weet ik nu wanneer ik welke werkzaamheden ga doen. Ik doe ook nog een aantal vrijwilligerstaken, hiervoor heb ik altijd op vrijdag tijd ingepland. Wanneer ik gebeld wordt om wat uit te zoeken, dan weet ik dat ik dat op vrijdagochtend ga doen.

Daarna komt mijn notitie app te voorschijn. Elke avond, of eind van de middag ga ik voor de volgende dag een to do lijstje maken. Ik kijk dan wel naar de blokken in mijn agenda. Wanneer ik op woensdag heb staan dat ik voor mijn website aan de slag ga, dan schrijf op mijn to do lijstje de taken die ik wil gaan doen voor mijn website. Bijvoorbeeld foto’s wijzigen, pagina’s maken of aanbod aanpassen. Er is genoeg te doen.

Wat ik hier zelf heel fijn aan vind, is wanneer ik de punten op mijn to do lijstje kan afvinken. Aan het eind van de dag heb ik alle taken afgehandeld en staat er overal een vinkje voor. Heerlijk. Dit geeft mij heel veel energie.

Tip 3; Durven

Je hebt nu een aantal routines om jouw dag door te komen en je werkt met een goede planning. Maar hiermee ben je er natuurlijk nog niet. Want het allerbelangrijkste wat ik je mee wil geven om jouw doelen te halen met een positieve mindset, is durven.

En dan bedoel ik durven in heel veel dingen.

Durf jouw verhaal te vertellen. Jij bent uniek en jij hebt een verhaal te vertellen. Laat je niet leiden door wat anderen over jou zeggen. Het is jouw verhaal en durf deze ook te vertellen. Jij bent het waard om jouw verhaal te vertellen.

Durf jezelf te laten zien. Laat jezelf zien. Je bent een prachtige vrouw en je mag gezien worden. Laat mensen zien wat jij doet. Laat je zelf zien op jouw social media.

Durf jezelf op de eerste plaats te zetten.
Pak alles aan wat je beter kan maken of waar je van kan groeien als persoon.

Kiezen voor jezelf kan heel lastig zijn. Maar door voor jezelf te kiezen, kan je veel meer leren en veel krachtiger in je schoenen staan.

Durf hierbij ook in jezelf te investeren. Wanneer jij voor meer vrijheid wilt gaan. Of een eigen business wilt gaan opbouwen, investeer dan in jezelf. Door zelf steeds door te groeien, help je jezelf, maar kan je vooral weer anderen helpen.
De belangrijkste stap hierbij is; durf te dromen!

Hopelijk heb je voldoende nieuwe inzichten
en ideeën gekregen, waardoor je gemotiveerd bent geraakt om aan de slag te gaan met jouw doelen.

Ik gun je dan ook dat jouw droom uit mag komen! Onthoud dit; verandering is op ieder moment mogelijk, zodra jij besluit om aan het roer te gaan staan.

Maandelijks heb ik plek voor 6 gratis sessies. Tijdens deze sessie gaan we dieper in over jouw droom en wat jij kan doen om jouw droom waar te maken. Via onderstaande button kan jij je aanmelden voor deze gratis sessie.