Doorbreek het leven dat door anderen is bepaald

van droom naar doen

Wist je dat jouw leven is geprogrammeerd?

Daar sta je niet direct bij stil. Dat hoeft ook niet. Het leven dat je nu leeft, is een geschreven programma samengesteld door de mensen die de afgelopen jaren op jouw pad zijn gekomen.

We hebben allemaal een telefoon of een computer in ons bezit. In bijna alle elektronische apparaten zit tegenwoordig wel een computer, deze wordt bestuurd door één of meerdere programma’s. Maar wist je eigenlijk wel dat wij in ons zelf ook een programma hebben draaien? De programma’s voor onze apparatuur is geprogrammeerd of geschreven door mensenhanden. Maar wie heeft ons eigen programma dan geschreven?

Eén ding is zeker, dat heb je niet zelf gedaan. En dat is eigenlijk heel jammer, want dit programma bepaalt 100 procent wie wij zijn, hoe wij reageren op dingen, wat we leuk vinden, wat we eng vinden, maar ook onze carrière, ambities en zelfs wat we verdienen. En zo is er nog zoveel meer. Maar we leven ons leven dus op een programma dat iemand anders voor ons geschreven heeft.

Voor een dubbeltje geboren

Hoe is dat dan in zijn werk gegaan? Toen wij als kind ter wereld kwamen waren we helemaal blanco. Alles is nieuw en alles moesten we toen nog leren. De opvoeding is dan natuurlijk heel belangrijk voor het eindresultaat van jou als mens. Natuurlijk zijn er ook genen die wat meespelen.

De mix van je ouders zorgt voor een groot deel van je uiterlijk en zo ook nog wel meer natuurlijk. Met name als je jong bent zijn de mensen om je heen heel belangrijk voor jou want alles wat zij zeggen en denken wordt op jou overgebracht en dit laadt jouw programma in. Dit wordt jouw blauwdruk. Hadden je ouders bijvoorbeeld niet zo’n goede relatie met geld, dan is de kans groot dat jij ook geen grootverdiener wordt.

Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje, wie kent deze spreuk niet? Maar het geeft precies weer hoe wij (vooral in Nederland) denken over geld. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, is er ook zo één. Het lijkt onschuldig, maar zo wordt ons computertje wel verkeerd geprogrammeerd.

En begrijp me niet verkeerd hè, dit gebeurt niet met opzet, maar met de allerbeste bedoelingen.

Leraren spelen hierbij ook een grote rol

Ook leraren en leraressen hebben een grote invloed op hoe jij over je zelf denkt.

Zelf heb ik het op de lagere school meegemaakt. In groep 8 van de basisschool zei de hoofdmeester letterlijk tegen mij: Jij kan toch niet leren, jij gaat er niet komen. Nou, daar was ik mooi klaar mee. En geloof me, daar heb ik heel lang last van gehad.

Altijd had ik het gevoel dat ik toch te min was. Ik was jaloers op de meisjes die naar de HAVO gingen of door gingen studeren. Met de gedachte, dat kan ik toch niet.

Toch heb ik dit patroon doorbroken. Allemaal op mijn eigen wilskracht.

Ik heb mijn denken opnieuw geprogrammeerd en heb er alles aan gedaan om het wel te gaan leren. De laatste jaren heb ik heel veel cursussen en online programma’s gevolgd. Daarnaast heb ik mij laten begeleiden door verschillende coaches en heb er alles aan gedaan om hier nu te staan. Het komt allemaal op jouw eigen wilskracht aan.

De weide wereld in

Met ons geconditioneerde brein gaan we de weide wereld in, we gaan naar school, we gaan aan het werk, maken als het een beetje meezit wat carrière. Als het een beetje meezit, ontmoeten we onze levenspartner, worden gelukkig en hopelijk op een gezonde manier oud. Dit is het leven, dat we volgens ons programma zouden moeten leven.

Voor velen is de vraag: Brengt dit geluk? Ik zit opgesloten in een onzichtbare kooi en ervaar absoluut geen vrijheid. Het gaat knagen, er ontstaan lichamelijke kwaaltjes of ziektes. Kortom; we ervaren geen geluk, we worden pessimistisch. Dat wil je toch niet?

Hoe kan ik dit doorbreken?

Wat nu als ik je vertel dat je deze cirkel kunt doorbreken? Dat je kunt stoppen met je average life en dat je vanaf nu kunt gaan shinen in jouw allermooiste droomleven. Dat je kunt breken met alle gewoonten die jou houden op de plek waar je nu bent.

Alles begint met een gedachte.

De grootste les die ik de laatste jaren geleerd heb: alles begint met een gedachte. Hiermee bedoel ik, dat alles wat jij kan bedenken jij ook kan waarmaken. Ga er eens voor jezelf over nadenken. Wat is jouw allergrootste droom?

Ik ga binnenkort mijn grootste droom waarmaken. Eind maart vertrek ik voor onbepaalde tijd naar Bali. Ik heb mijn droomleven gerealiseerd!

Wil jij leren om jouw grootste droom uit te laten komen?

Wil jij vrijheid creëren om jouw droomleven te leven? 

Ik gun je dat jouw droom uit mag komen. Dat jij altijd gelukkig bent.

Daarom heb ik voor jou het online membership Dromen – Durven – Doen gemaakt!

 

In dit membership leer je alles over de wet van aantrekking en hoe jij jouw droomleven manifesteert. Daarnaast krijg je alle handvatten om in simpele en krachtige stappen, én met een positieve mindset jouw doelen te hale

Met het membership leer je vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid jouw ideale droomleven te leven.

Verandering is op ieder moment mogelijk zodra jij besluit om aan het roer te gaan staan. Maak van jezelf jouw awesome 2.0 versie!

Wat zeg je ervan?

Gaan we samen aan de slag om jouw dromen uit te laten komen?

Dan is het online membership echt iets voor jou! 

Je gaat niet alleen dingen LEREN, maar vooral veel BEREIKEN!

Mocht je nu vragen hebben over het membership reageer gerust op deze blog. Ik vertel je er graag meer over!

Ook als je vragen hebt naar aanleiding van mijn blog, stel ze mij gerust.

Ik wens je nog een hele fijne dag!