Elke keer weer opnieuw de eerste keer.

Afgelopen maandag zijn we voor de 8ste keer geland op het prachtige eiland Bali ?

We vlogen met Garuda Indonesia en alles was keurig verzorgd. Elke keer als we landen op die vreselijke korte baan, dan moet je je goed vasthouden. De baan is zo kort, dat zodra het landingsgestel de grond raakt, het vliegtuig behoorlijk in de ankers moet. Hard remmen en aan het eind van de baan ligt de zee. Elke keer weer spannend. We houden het er maar op, dat wanneer hij wel doorschiet de zee in, we alleen maar natte voeten krijgen ?

We hebben weer gekozen voor het strandplaatsje Sanur. We kennen dit dorp inmiddels best goed en zoals vaker gezegd, deze ligt gunstig ten opzichte van het Garuda House.

Dinsdag was nog even een dag van bijkomen, in het zwembad liggen en naar het strand lopen. Aan het strand van Sanur zijn veel verschillende warungs waar je voor een prijs van €3,- per persoon heerlijk kan lunchen. Echt een aanrader!

We hebben dinsdag natuurlijk direct Leo geappt met de vraag of we woensdag naar het Garuda House konden komen. Geen probleem.

Woensdag om 11 uur hadden we afgesproken. Omdat moeders deze keer mee is, hebben we besloten geen motor te huren. Vinden we geen prettig idee. Alhoewel het hier op Bali de normaalste zaak is dat er 3 of soms 4 personen op 1 motor zitten, vond Jeroen dat zelf geen goed idee. Zo flauw ?

We moesten dus wat anders verzinnen. Uit ervaring van vorige jaren weten we dat de Blue Bird Taxi de meest betrouwbare taxi’s zijn op dit eiland. Echter veel taxichauffeurs kennen de omgeving van het Garuda House niet. Dus moeten we zelf goed meekijken.

Maar sinds een aantal jaren heb je hier ook de Grab. Werkt net zoals Uber. Je download een app, besteld de Grab en binnen een paar minuten is deze er. Deze chauffeurs hebben een navigatie in hun auto en ze rijden ook nog eens voor de helft van het geld dan een Blue Bird Taxi. Win win.

Tegen 10 over 11 waren we bij het Garuda House. Buiten stond de broer en schoonzus van Icha en zij kwamen enthousiast op ons af om ons te begroeten. Eenmaal binnen kwamen Leo en Icha er aan ook daar werd flink mee geknuffeld. Ze waren blij dat oma weer mee was en Leo zei tegen oma dat ze niets ouder wordt. Ze lijkt nog een vrouw van 60 jaar.

Pfff, slijmbal ?

Er werd heerlijke zoete thee geserveerd en we kregen er een lekker stuk macaroni taart bij. Er werd goed voor ons gezorgd. We praten over wat er sinds september allemaal was gebeurd en kwamen tot de conclusie dat het toch wel kort geleden was dat we elkaar hadden gezien.

Voor de meisjes begint op 14 juni officieel de zomervakantie. Maar de tentamens zijn al achter de rug en op dit moment zijn ze al meer thuis dan dat ze nog naar school gaan. Ze zijn begonnen aan hun laatste activiteiten, zoals hun rapport ophalen en boeken inleveren.

En natuurlijk fijn om er bij te vermelden. Alle meisjes zijn met een heel goed resultaat over naar het volgende jaar.

Hoera voor alle meisjes ?

De meisjes kwamen allemaal voorzichtig om de hoek om ons een hand te geven. Heel verlegen en er kwam verder geen ander woord uit dan ‘hello’

Ook al kennen we deze meisjes al een aantal jaren, de eerste keer zijn ze altijd weer verlegen en weten ze niet wat ze moeten zeggen. Nadat ze ons een hand hebben gegeven, lopen ze snel weer terug.

Afgelopen december hebben ze een mooi kerstcadeau van ons gekregen, namelijk een tafeltennis tafel. Ze hadden al flink geoefend en via de WhatsApp hadden we elkaar al vele malen uitgedaagd.

Nadat we helemaal weer waren bijgepraat, was het tijd om de tafeltennis tafel te bekijken.

Jeroen werd direct uitgedaagd door Leo en de eerste wedstrijd werd gespeeld. Ondanks dat Leo nu veel oefent en Jeroen dit jaren niet heeft gespeeld, gingen ze gelijk op. Het werd uiteindelijk 2 – 1 voor Leo.

Daarna gingen de meisjes tafeltennissen en Kevin gaf duidelijke instructies hoe ze de batjes moeten vast houden en hoe ze moeten slaan. Heel leuk om te zien hoe ze educatief leren spelen.

Een goed kerstcadeau.

Maar ook hier was het grappig om te zien dat de meisjes nog op gepaste afstand bij ons vandaan bleven. Ze lachten af en toe eens wat, maar meer kwam er niet uit.

Dat komt nog wel. Als we elkaar weer vaker zien deze vakantie, dan worden de meisjes enthousiaster en willen ze continu op de foto.

Elk jaar ontmoeten we deze meisjes opnieuw weer voor de eerste keer en dat blijft spannend voor hun.

Na al deze inspanning was het tijd voor tjendol. Echt heerlijke zoete tjendol. We hebben al vaak tjendol gedronken op de pasars in Nederland. Maar dat is niets vergeleken met de zelfgemaakt tjendol in Indonesië zelf.

Tjendol is een verfrissende ijskoude drank van suiker en kokos uit Indonesië.

Een lekker recept van tjendol vind je hier.

Nadat we dit heerlijke drankje op hadden was het tijd om weer naar ons eigen huisje terug te gaan. De grab werd weer via de app besteld en een half uur later lagen we bij ons huisje weer in het zwembad.

De eerste keer was weer geweest. De kop is er af ?