Grand Palace Bangkok

Al jaren hingen de foto’s in ons huis. Eerst in onze woonkamer en later in onze gang. Kleurrijke foto’s waarop de wachters van Grand Palace stonden afgebeeld. Natuurlijk zag je de foto’s langzaam verkleuren. Maar het beeld wat er op stond, bleef mooi.

In september 1997 was Jeroen in Bangkok. Met nog een analoog camera en heel veel fotorolletjes liep hij door deze prachtige stad heen. Hij genoot en kon genoeg vertellen over deze stad. Eind september kwam hij weer terug in Nederland en in oktober leerden wij elkaar kennen.
Pfff, dat is alweer 21 jaar geleden. Time flies. Al snel kwam ik bij hem thuis en zag de prachtige foto’s. Ik was onder de indruk van deze stad en Jeroen beloofde mij ooit deze stad te laten zien.
Die mooie kleurrijke foto’s hingen in zijn woonkamer. En later toen wij samen een huis kochten, kwamen de foto’s in de gang te hangen. Jaren lang, als ik de trap afliep keek ik naar die foto’s. Ik kon me er niets bij voorstellen hoe groot die wachters waren en mijn fantasie nam me al mee naar dit paleis.

In 2012 was het dan eindelijk zo ver. We waren al eerder in Zuid Oost Azië geweest. Maar nu gingen we 6 weken op reis en zouden we Bangkok ook bezoeken. Voor Jeroen terug naar de wachters op die foto’s.
We gingen dit jaar 6 weken op reis en we zijn deze gestart in Indonesië. Eerst naar Java, daarna door naar Bali. En de laatste 3 weken waren we in Thailand. Vanuit Bali vlogen met Air Asia naar Bangkok. We kwamen die dag laat aan in Bangkok en ons hotel stond nog al ver uit het centrum. Omdat we nog niet helemaal wisten waar de leuke restaurantjes waren, wisten we nog niet waar we heen moesten. Er kwam een tuk tuk aanrijden bij ons hotel om 2 toeristen weer terug te brengen en 1 van hen had een milkshake van Mac Donalds in zijn hand. De keuze was gemaakt. Met dezelfde tuk tuk gingen wij op pad, bestemming; waar die 2 toeristen net vandaan kwamen

De tweede dag was het dan eindelijk zover. Met de tuk tuk, dit is trouwens de leukste manier om Bangkok te ontdekken, reden we naar Grand Palace.
De weg er naar toe was één en al herkenning voor Jeroen. Maar er was 1 groot verschil. Het was er behoorlijk drukker geworden. Het was natuurlijk ook al 15 jaar geleden dat hij er geweest was. Na het kopen van de tickets, liepen we de poort door van het koninklijk paleis. En terwijl ik nog op de drempel stond, bleef ik vol verbazing stil staan. Mijn mond viel letterlijk op. Daar stonden ze. Metershoge wachters in de prachtige kleuren. Mijn mond viel open van verbazing. De foto in onze gang hing in een lijst van 60 x 40 cm, ik kon niet vermoeden dat die wachters zo groot waren. Een aantal uren hebben we hier gelopen. Elke hoek die je weer om gaat, staan weer andere beelden. Veel wachters, Garoeda’s en heel veel goud. Jeroen ging helemaal los en maakte elke foto opnieuw. Met z’n digitale camera maakte hij veel meer foto’s dan 15 jaar geleden.

In 2016 bezochten we Bangkok nog een keer, toen was mijn moeder mee. Eigenlijk was dat ook wel heel stoer. Met m’n 69 jarige moeder dwars door Bangkok. En ook in die 4 jaar was er weer veel veranderd. Het was er nog een beetje drukker geworden en de ingang en de bijhorende controle was ook wat veranderd. Maar toen we eenmaal binnen waren, was ook de verbazing bij mijn moeder erg groot.

Grand Palace is zeker een must see in Bangkok.

Weet je wat nou zo leuk is. Deze foto kan je zelf ook aan de muur hangen.
Hier vind je een link naar de foto en kan je deze op elk materiaal af laten drukken.

Laat je het zien hoe die bij jou in de kamer hangt?

[wadm_artwork artid=391623] [wadm_artwork artid=445224] [wadm_artwork artid=445225]

Wil je weten wat we nog meer doen? Kijk op www.jeroenenivette.nl