Het Taarthuys bakt voor het Garuda Huis.

Het Taarthuys bakt voor het Garuda Huis.

Afgelopen vrijdag (18 november) was het zover. Heel Stadskanaal bakt, zei iemand tegen mij. Dat heel Stadskanaal niet aanwezig was, bleek wel. Maar met een groepje van 12 gezellige dames gingen we een taart versieren. Leuk om te leren natuurlijk, maar wat nog leuker was, was dat de opbrengst van deze workshop naar Stichting Garuda House Bali werd overgemaakt.

Het Taarthuys is door Pia Kremer in 2011 opgericht en is in Stadskanaal hét adres voor taarten, cupcakes en workshops. Pia decoreert in overleg met haar klanten prachtige taarten en elke taart is uniek en wordt speciaal ontworpen en met veel zorg gemaakt. En dat Pia prachtige taarten decoreert dat hadden wij al lang gezien. Op social media zoals Facebook en Instagram komen regelmatig mooi gedecoreerde taarten voorbij, met veel variaties in thema’s. En dat die taarten lekker zijn, hebben wij ook al mogen ondervinden. Vorig jaar september maakte ze voor ons 12,5 jarig huwelijks feestje een geweldige stapeltaart, geheel in Balinese stijl met op de top prachtige Balinese bloemen.

Maar nu gingen we dus zelf een taart versieren. De taarten waren al gebakken en stonden heerlijk geurend voor ons klaar. Het eerste wat gedaan moest worden, was de taarten horizontaal in drieën verdelen, zodat elke laag gevuld kon worden bakkersroom en jam. Nadat we dit hadden gedaan mochten we de taart van buiten helemaal insmeren met bakkersroom, zodat het fondant goed kon blijven plakken. Iedereen had ondertussen al een kleur uitgekozen voor de basis van haar taart en brachten we het fondant op de juiste kleur.

Tijdens de uitleg luisterde iedereen aandachtig naar de goede uitleg van Pia. Af en toe ging het wel eens, van ahhh, ooohhh zo wordt dat dus gedaan en werden de bakkersgeheimen ontrafelt 😉

Van te voren en tijdens het thee drinken was er nog veel lawaai en werd er volop op met elkaar gekletst, maar toen het er op aan kwam en iedereen de taart ging versieren was er doodste stilte. Iedereen was in volle concentratie bezig om de mooiste taart te maken. Inmiddels waren er al wat verschillende kleuren fondant op tafel en werd er volop met elkaar van kleur gewisseld om van die kleur een bloem te maken, of van die kleur een vlinder, of een uil. Er werden zelfs pepernoten, pompoenen en raceauto’s gemaakt. Alle vormen en uitstekers waren aanwezig en zo konden de mooiste taarten worden gemaakt.

Na dik 2 uur ploeteren, zweten, lachen en af en toe fondant snoepen stonden er 12 prachtige taarten op tafel. Er waren een aantal vrouwen bij die binnen nu en 2 maanden jarig zijn en een prachtige taart hadden gemaakt voor haar eigen verjaardag. Maar ook stond er een prachtige Sinterklaas taart en een Kerst taart die dus ook nog even geduldig moeten wachten totdat die opgegeten mogen worden. En andere taarten werden datzelfde weekend nog opgegeten. Heerlijk hoor.

We hebben genoten. Een leuke avond met een heel mooi doel.

Lieve Pia van het Taarthuys Stadskanaal, hartelijk dank dat je deze mooie en lekkere workshop wilde geven voor de meisjes van het Garuda House Bali.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Selamat

Leuk dat je op onze site bent!

Wij zijn Jeroen en Ivette.
Gek op reizen. Het liefst naar Bali.
En daar willen we je alles over vertellen en laten zien!
Jeroen fotografeert en deelt graag zijn foto’s en tips met jullie.
Ivette schrijft over alles.

Care4Fair

Eerder dit jaar leek het er op dat we helemaal gingen stoppen met de webshop.
Maar we zijn terug.
We vinden het te leuk.
Fair Trade items die iedereen gewoon stiekem nodig heeft.
Shop hier bij de webshop Care4Fair.

De fotograaf

Altijd met een spiegelreflexcamera in de hand.
Lieveringsgear: Canon 6D
Op deze pagina vind je zijn werk terug en ben je in de gelegenheid om zijn werk te kopen.
Voor thuis voor aan de muur.
Klik hier voor de pagina met prachtige foto’s.

Gezond leven

Wil jij ervaren wat Aloe Vera met je doet?
Klik hier om naar onze website te gaan vol met producten om meer energie te krijgen en een gezondere levensstijl.

Stichting Garuda House Bali

Al bijna 10 jaar zetten wij ons in voor het Garuda House. Een kindertehuis op Bali, Indonesië.
Van alles wat wij doen in onze vrije tijd, is dit wel ons meest belangrijkste werk.
Er voor zorgen dat meisjes naar school kunnen gaan en werken aan hun toekomst.
Meer weten? Ga dan naar de pagina van Garuda House Bali