Ik haat vliegen

Eigenlijk is vliegen echt verschrikkelijk. Het begint al voor het vliegen aan. Wij moeten nog al een stukje rijden voordat we op Schiphol zijn. Dus we gaan een nacht van te voren al naar een hotel. En dan vanuit het hotel met de shuttle naar Schiphol. Ok, dat stukje is wel relaxed ?

Maar dan begint het wachten. Je gaat van lange rij naar lange rij. Eerst de security door. En op 1 of andere manier is het mijn tas die altijd net even die extra controle nodig heeft. Of dat ik na de bodyscan nog even extra gecontroleerd moeten. Die rij ben je door, dan de douane. Ook weer een lange rij. En als je eindelijk in niemandsland bent, dan moet je ook al bijna boarden. En dat terwijl je zo op tijd weg bent gegaan.

En dan het boarden zelf. Er wordt duidelijk omgeroepen welk klasse eerst mag en dan van de economy class, welke rijen aan de beurt zijn. Maar nee hoor, iedereen staat al direct vooraan. Mensen denken volgens mij dat het vrije zitplaatsen zijn ?‍♀️

En dan kom je eindelijk bij je stoel. Want hey, het waren geen vrije zitplaatsen. Is de ruimte boven je voor je handbagage vol. Want die mensen die voor je zitten hielden zich weer eens niet aan de regels en namen een koffer mee, veel groter dan de voorgeschreven afmetingen.

Goed we zitten en de lange vlucht begint. Je hangt een beetje als een zoutzak in je stoel en je kan geen kant op. 14 uur oncomfortabel in de lucht hangen.

Je zit met een paar 100 mensen hutje mutje op elkaar en het is ook nog eens heel erg warm.

En als klap op de vuurpijl, net wanneer het eten geserveerd is, begint de turbulentie.

Een beetje herkenbaar lieve mensen?

Maar oh, wat hebben we het er toch graag voor over. Op het moment dat ik in dat bloody hell van een vliegtuig zit, vergeet ik dat gevoel hoor. Dan denk ik: DIT gaan we dus mooi NOOIT meer doen!!

Volgend jaar blijven we in Nederland ?

Maar er is hoop. Ergens wacht er een ligbed op het strand op me. En er is ook al een kokosnoot gesneden voor mij. Tropische temperaturen. Zon, zee en strand. En een villa met een privé zwembad. Elke dag heerlijk eten en helemaal niet op tijd staan. Veel cultuur zien, prachtige Instagram foto’s maken. Daar doen we het natuurlijk allemaal stiekem voor ?

Rijstvelden tot in de verte wat je kan zien. Op elk kruispunt prachtige beelden van het hindoeïstische geloof. En op straat overal kleine gekleurde offertjes.

Veel geluk momentjes wachten op ons. We moeten alleen nog even 10 uur in de lucht hangen.

Het komt goed mensen, het komt goed. Een mantra die steeds opnieuw herhaald wordt in mijn hoofd.

Vliegen is niet eng, het is alleen maar oncomfortabel. En morgen zijn we toch echt weer op het prachtige eiland Bali.

Dan hoef ik even 3 weken niet aan vliegen te denken ?