Ik mis Jegeg

Terwijl ik deze blog schrijf zit ik heerlijk in onze achtertuin. Strak blauwe lucht, heerlijk zonnetje en 25 graden. Niets mis mee. Wij zijn al helemaal gewend aan deze temperaturen.

Maar jeetje, we zijn alweer een week thuis. Een week geleden kwamen we terug in Nederland. Van deur tot deur zijn we 26 uur onderweg geweest. Alsof het niets is. En je stapt Nederland weer binnen en het gewone leventje begint weer.
We hadden begin vorige week nog een paar dagen vrij om te acclimatiseren. Bijkomen van de jetlag. De eerste dagen hielden we de gordijnen stijf dicht en bleven we lekker in ons eigen wereldje. Nog niet weer willen beginnen aan de gewone mensen wereld. En wat waren het lange dagen. Elke ochtend waren we om 5 uur klaar wakker. De jetlag moest letterlijk nog ons lijf uit.

Ondertussen hebben we de eerste week werken er alweer opzitten. We rennen al weer net zo hard mee met onze collega’s. En we hadden nog zo gezegd dat we dat Indonesische tempo wilden aanhouden. Relaxed en alles komt zoals het komt. Maar ach, dat tempo werkt hier niet.
Al raad ik iedereen wel aan om met deze temperaturen rustig aan te doen ?

Maar wat mis ik Bali alweer ?
Net een week thuis, maar dat eiland betovert mij. Het heeft iets magisch. Het geeft mij altijd het gevoel dat ik weer terug wil.

Van de week kwamen we er achter dat onze pinpasjes geskimd zijn. Balen natuurlijk. Bij mijn moeder is er zelfs een behoorlijk bedrag van de rekening gehaald. Toch schrikken. Maar alles komt goed. Ze wordt schadeloos gesteld en we krijgen allemaal een nieuwe pinpas.
Ik was aan het werk toen ik het hoorde en stuurde direct een whatsapp naar Jeroen. Via de app hadden we het hierover en kwamen toen tot de conclusie dat het toch echt bij die pinautomaat geweest moet zijn. Die pinautomaat buiten bij het restaurant Jegeg.

Jegeg is een geweldige restaurant. We komen hier al een aantal jaren en we hebben ze door de jaren heen zien veranderen. Inmiddels is het een echt reggae café. Heerlijk eten en elke avond live muziek. Iedere avond is er een andere artiest die heerlijke reggae muziek ten gehore brengt.

Maar goed, daar buiten staat een pin automaat en daar moet het gebeurd zijn. We waren hier nog even over en weer aan het appen en ik sloot af met de woorden:
“Ik mis Jegeg”
“Ik ook”, kreeg ik terug…

Tip, mocht je in Sanur zijn en willen pinnen. Kijk goed uit mensen, het schijnt op Bali behoorlijk erg te zijn. De autoriteiten doen erg hun best om deze groep criminelen op te pakken. En enkele maanden geleden hebben ze ook al heel veel mensen opgepakt. Maar het blijft oppassen. Een klein apparaatje in de pinautomaat, je ziet hem niet en al jouw pasgegevens worden gekopieerd.

Ondanks deze kleine tegenslag, kijken we terug op een geweldige tijd.
3 weken waren we op het godeneiland.
3 weken lang in een prachtige villa. Soms waren er dagen bij dat we de hele dag binnen de muren verbleven. Zwemmen, zonnebaden, door de prachtige tuin wandelen. Zo groot was het. De oppervlakte was 30 bij 30 meter. Er stonden een aantal typische Balinese huisjes en daar sliepen we in. En een heerlijk groot zwembad.

Denk je nu, hey daar wil ook heen. Doen!
Hierbij een link naar onze villa. Villa Hibiscus.

Of wil je liever naar een andere villa in Sanur? Dat kan natuurlijk ook. Naar onze mening zijn alle villa’s in Sanur erg mooi.

Maar we zijn ook genoeg dagen op stap geweest. Sommige plekken zagen we voor de zoveelste keer. En dat was absoluut niet erg. Maar het lukt ons nog steeds om nieuwe dingen te ontdekken.

Natuurlijk, ons voornaamste doel om naar Bali te gaan is het Garuda House. Elk jaar trekken we veel op met de meisjes. Leren we ze elk jaar nog beter kennen. We praten met Leo en Icha over het heden, maar ook over toekomst. Wat moet er gebeuren en wat is er nodig. We inventariseren en zorgen dat het mogelijk gemaakt wordt.
Maar stiekem is het niet erg dat dit geweldige huis op het allermooiste eiland staat ?

Net een week terug en wij zijn alweer aan het dagdromen en aan het plannen voor onze volgende reis naar Bali. Zo gaat dat ✨

Heerlijk, als je de ananassen gewoon ziet groeien.