Instagram hit

Het is een hit op Instagram. Wie kijkt naar foto’s over Bali, ziet of een grote schommel of de Ubud Art Market met allemaal ronde rieten tasjes. Voordat we deze keer naar Bali gingen, zag ik ze al regelmatig langskomen.

De eerste dag dat we op pad waren zagen we een vrouw lopen met zo’n rieten tasje. Ik attendeerde mijn moeder op dit tasje. Let op hoor, deze ga je heel veel tegenkomen op Bali. En het duurt niet lang, dan ga je ze ook zien in Nederland.

Het klopte. Al snel viel het ons op dat bijna iedere vrouw die op vakantie is op Bali met zo’n tasje loopt. Erg leuk.

Ubud Art Market

Het was simpel. Ik moest er ook 1 ?

Keuze zat. In elke souvenirwinkel zagen we rekken vol van deze tasjes. Naturel kleuren, maar ook allerlei andere kleuren. De binnenkant is gestoffeerd met batik. En dat alleen al maakt deze tasjes super gaaf. Want als er één iemand gek is op batik, dan ben ik het wel ?

Zo’n tasje moest er komen. Nu alleen nog de vraag waar ik ze ga kopen en wat voor prijs ik er voor wil betalen. In verschillende winkeltjes en verschillende dorpen had ik al steeds gevraagd naar de prijs. De prijs begon zo tussen de 300.000 en 400.000 rupiah. Zeg maar zo tussen de €18 en €25. Dat kan goedkoper. Bali is nu eenmaal het eiland waar je moet onderhandelen, that’s the game ?

De tasjes zijn een echt Balinees ontwerp en worden gemaakt op Bali. Het verschil tussen de naturel en de gekleurde tasjes, is dat bij de naturel niets wordt toegevoegd. En de gekleurde worden met een soort plastic verf behandeld.

De keuze was dus simpel. Het wordt de naturel.

En het is me gelukt ?

Ik heb een mooi naturel tasje met aan de binnenkant een blauwe batikstof. En afdingen kan ik zeker. Uiteindelijk heb ik er €8 voor betaald. Ik ben blij.

Wierook branden op Ubud Art Market

Ik moet eerlijk toegeven. Op Bali begint het idee van een eigen webshop altijd weer te kriebelen. Dat gaan we eerst nog niet doen. Even rustig aan.

Maar als ik de webshop nog had, dan had ik zeker deze tasje meegenomen voor de verkoop.

Nu ga ik heel rustig afwachten totdat ze in Nederland te koop zijn. Ik ben benieuwd.