Loslaten

mentale voeding

Laten we het in deze blog eens gaan hebben over loslaten. Loslaten is toch wel een belangrijk onderdeel bij de wet van aantrekking. Wanneer jij jouw droomleven wil manifesteren, zal je eerst de kunst van het loslaten goed onder de knie moeten hebben. En dat loslaten is toch wel een dingetje bij veel mensen. Heel eerlijk ik heb er soms ook nog wel eens moeite mee. Een aantal jaren geleden was ik nogal een control freak en ook nog perfectionistisch ook. Gelukkig heb ik dat achter mij kunnen laten. 

Mijn verjaardag

In het weekend van mijn verjaardag had ik een aantal momenten dat ik mij mocht concentreren op het loslaten. Laat het over aan het universum. Dat begon natuurlijk met de lancering van mijn e-book, 40 levenslessen. De hele week was ik achter de schermen druk bezig om het e-book klaar te zetten. Alles om er voor te zorgen dat de lancering goed zou verlopen en automatisch verstuurd zou worden. Op mijn verjaardag ging het e-book live. Ik had het e-book in die week veel gepromoot en op mijn verjaardag wilde ik even niet met social media bezig zijn. Op de dag zelf was het vooral loslaten en ervan uit gaan dat het goed zou komen.

Al is er maar één vrouw die het e-book koopt, dan heb ik één vrouw mogen inspireren met mijn levenslessen, dat was mijn mantra bij de lancering. 

Mijn 40ste verjaardag vierde ik groot. Normaal vier ik mijn verjaardag niet zo groot, meestal met mijn familie en twee dierbare vriendinnen. Maar mijn 40ste verjaardag was een bijzondere en die vierde ik met heel veel vrienden. En als introvert is dat best moeilijk. Ook dat was een proces van loslaten en heel veel genieten van zoveel lieve mensen om mij heen. 

  • Familie die in de keuken stond om de laatste hapjes klaar te maken.
  • Vrienden die zelf naar de keuken liepen om een kop koffie te zetten.
  • Kinderen die rondjes door ons huis renden. 

Loslaten, loslaten en nog eens loslaten. Maar wat was ik ontzettend dankbaar dat mijn verjaardag zo gevierd werd. Dankbaar voor alle hulp in de keuken. 

Hierin ben ik een kind van mijn vader. Als beheerder van een grote zaal waar veel feesten en uitvaarten waren, riep hij hard; mijn keuken uit, ik ruim het zelf wel op. 

Oh wacht, ik realiseer het mij nu 😉 Iets met perfectionistisch en een control freak zijn. Maar zoals ik al had geschreven, dat had ik al losgelaten (leuk woordgrapje) Daarom was het goed dat mijn keuken werd overgenomen door familie en vrienden en dat ons huis werd overgenomen door rennende kinderen. Want wat heb ik genoten van dit feestje. Nu drie weken later geniet ik er nog steeds van. 

Onze kinderen op Bali 

Mijn grootste verlangen heb ik ergens in 2008 losgelaten. Als we dan geen kinderen kunnen krijgen, zouden we heel graag een kindertehuis willen opbouwen. Een groot verlangen wat Jeroen en ik naar elkaar toe hebben uitgesproken, we voelden hier zo ontzettend veel positieve energie bij en diep in ons wisten we dat dit ook waar kon gaan worden. We lieten dit verlangen los en gingen op dat moment verder in onze rouwproces. 

Er gebeurde iets magisch. In 2009 bezochten we voor het eerst het Garuda House op Bali. Een kindertehuis waar 15 meisjes wonen en vanuit dit huis naar school kunnen gaan. We stapten voor de eerste keer het huis binnen en we waren thuis. Zoveel liefde en warmte dat op ons af kwam. Achteraf was dit het moment dat we mom and dad mochten worden van zoveel mooie en lieve meisjes. Allemaal powervrouwen. 

In 2011 overleed de oprichter van het Garuda House en toen is ons gevraagd om het werk over te nemen. Vanaf 2013 is Stichting Garuda House Bali een feit en hebben Jeroen en ik een eigen kindertehuis. 

Dank je wel universum.

Baan opzeggen 

Door de jaren heen heb ik zo vaak mijn verlangens uitgesproken, om het vervolgens los te laten.

In januari 2019 sprak ik uit dat ik mijn baan wilde opzeggen en liet het proces los. Vanaf dat moment kwamen er mooie dingen op mijn pad. De kans om een eigen bedrijf op te bouwen. Ik kwam in contact met goede coaches die mij lieten inzien dat ik een verhaal te vertellen heb en het in mij heb om andere vrouwen te mogen helpen met hun droomleven. Ik leerde zoveel meer over de wet van aantrekking en ik kwam in contact met zoveel mooie ambitieuze vrouwen. In november 2019 heb ik mijn baan per 1 januari 2020 opgezegd. 

But what if I fall?

Weet je, als ik het kan, kan jij het ook. Ik wil je ook heel graag uitdagen om te kijken hoe jouw ideale leven eruit ziet. Schrijf het eens op in een vorm waarin alles mogelijk is. Door de jaren heen heb ik al zoveel geleerd over hoe ik mijn dromen kan laten uitkomen, ik help je hier heel graag mee. 

Wonen op Bali 

Maar ons verhaal gaat verder en er was nog een heel groot verlangen die Jeroen en ik ooit in 2007 naar elkaar hebben uitgesproken. Hoe gaaf zou het zijn als we ooit op een tropisch eilandje gaan wonen en een guesthouse mogen runnen. We spraken het uit, samen zitten we met onze voeten in zee, en lieten het weer los. 

Vorig jaar kwam dit verlangen weer naar boven. We droomden samen weg en we gingen specifieker in hoe we dat voor ons zagen.

Voor een langere tijd naar Bali, om daar ons kindertehuis te mogen uitbreiden en daarnaast retraites gaan organiseren. Dat we een plek hebben op Bali waar we altijd heen kunnen gaan, maar kunnen verhuren als we er niet zijn. 

Best specifiek toch? 

Beide hadden we dit verlangen opgeschreven om het nog heel vaak te kunnen doorlezen. Heb je al een beetje door hoe de wet van aantrekking werkt? 

Spreek je verlangen uit met zoveel positieve energie, schrijf het op en laat dit verlangen dan los. 

Weet dat het je gegeven is. Het komt vanzelf op jouw pad.

Want een paar weken geleden kwam ons grootste verlangen op ons pad. Onze droom komt uit. Een paar weken geleden zijn wij benaderd om ons kindertehuis uit te gaan breiden. Wij als stichting Garuda House Bali leggen verantwoording af aan een stichting boven ons en zij kwamen met deze geniale plannen. Het is hiervoor nodig dat wij voor langere tijd op Bali gaan verblijven. 

De stichting aan wie verantwoording afleggen, gaat daarnaast ook investeren en willen een hotel kopen op Bali. Dit zal dan een werk en leer project gaan worden. Een hotel waar wij mogen zijn, wanneer wij op Bali zijn. Hoe gaaf is dat? 

Een plek waar we retraites mogen organiseren. 

Thank you universum. Jeroen en ik keken elkaar aan en knepen even in elkaars arm. Yes, we dromen niet meer. Ook deze droom mag uitkomen. 

Live your dream! 

De wet van aantrekking werkt eigenlijk heel simpel. Het is alleen wel belangrijk dat je de basis regels kent.

Spreek je verlangen uit en daarna loslaten, loslaten en nog eens loslaten. 

Lieve jij, het is jou gegeven! 

Ik wil dat jij succesvol wordt en anderen gaat inspireren. Omdat de juiste begeleiding hierin een enorm verschil kan maken in de stappen die je kunt zetten, heb ik een cadeau voor je:

Maandelijks heb ik ruimte voor 6 ambitieuze vrouwen die ik middels een gratis gesprek op weg help met de eerste stappen. Ook denk ik met je mee en kijk ik of we een match zijn om samen andere mooie stappen te ondernemen. 

Klinkt dit interessant voor je en wil je graag persoonlijk door mij geholpen worden, klik hieronder: