Meet the monsters in our room

Ik heb zeker niet de wens om interieur stylist te gaan worden of allemaal tips te gaan geven over hoe je je huis moet gaan stylen. En al helemaal niet volgens de laatste mode trends. Ik zie het nu veel voorbij komen; wat zijn de nieuwe kleuren en de nieuwste trends.

Vaak zeggen Jeroen en ik tegen elkaar; wanneer er een interieur stylist langs zou komen, zou hij de schrik van z’n leven krijgen. Ik denk niet dat hij het eens zou zijn met de inrichting van onze woonkamer. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van .
Maar, het is ons huis.

Mensen die voor de eerste keer bij ons komen hebben het gevoel dat ze worden aangekeken. En dat klopt ook. We zeggen er maar niet bij dat alle beelden ‘s nachts tot leven komen ?
Nee dat is ons geheim.

Als we thuis komen na een lange dag weg of een lange dag werken, is het eerste wat we zeggen als we de woonkamer binnenstappen:
Hallo allemaal.
We zijn weer thuis ?

Nee, voor ons interieur gaan we niet naar de Kwantum of Trendhopper, en ook niet naar de Action.
Al onze spullen komen van onze reizen. En dat maakt het dat wij altijd heerlijk thuis komen.

Als we op reis zijn en we zien weer een prachtig beeld ergens staan, zijn wij ter plekke in gedachten al onze kamer opnieuw aan het inrichten. Waar kan dit nieuwe beeld staan? Maar gelukkig is er bij ons altijd plek.

Kenmerkend is onze verzameling Wajang Poppen.
Er staan verschillende uitvoeringen van Rama en Sintha. Het ultieme liefdeskoppel uit de saga Ramayana. Op onze kast staan te pronken vader Semar, met zijn zonen Cepot en Gareng. Alledrie uit het wajang verhaal. En de held van het verhaal Hanoman.
Allemaal ogen die je aankijken.

Daarnaast staat er een prachtige Sawatdee dame uit Thailand. Ongeveer 160 cm groot. Met haar handen tegen elkaar, in een groetend welkomstgebaar. Deze dame is al langer bij Jeroen dan ik. Dus daar heb ik van af te blijven ?

Verder staan er nog typische Balinese en Javaanse beelden. Altijd een man en vrouw bij elkaar en de handen tegen elkaar in een groetend gebaar.
Welkom ben je zeker in ons huis.

Natuurlijk staan er ook wat Boeddha beelden in ons huis. We hebben zelfs prachtige foto’s van Boeddha aan de muur hangen.
Misschien doen we toch mee aan een mode trend? ?
Maar al deze beelden en foto’s hebben een verhaal.

Laten we voorop stellen dat we ze niet in Thailand hebben gekocht. Want dat is wel een tip die ik jullie mee wil geven;
Dat mag niet!
Thailand is een boeddhistisch land en Boeddha wordt gezien als hun geestelijke leider. Een boeddha kopen mag, maar meenemen het land uit, daar staat een gevangenisstraf op.
Niet doen dus.

De foto’s die we van Boeddha aan de muur hebben hangen zijn wel in Thailand gemaakt. Maar dat weten ze niet in Thailand ?
De foto’s zijn gemaakt door Jeroen. De foto’s hebben een hele mooie gouden gloed. En dat brengt heel veel warmte in onze woonkamer.

Weet je wat nou zo leuk is.

Deze foto’s kan je zelf ook aan de muur hangen.
Hier vind je een link naar de foto en kan je deze op elk materiaal af laten drukken.

[wadm_album albumid=”20545″]

Wil je weten wat we nog meer doen? Kijk op www.jeroenenivette.nl