Hoe mijn ochtendroutine er uit ziet

ochtend routine

Zie jij ze ook voorbij komen. Vrouwen die heel actief op hun stories laten zien dat ze ’s ochtends om half 6 al uit bed zijn en om 6 uur al bezig zijn met hun wandeling. Zelf word je net wakker, je scrolt door jouw stories heen en zie de ene zonsopkomst na de andere zonsopkomst voorbij komen. Vrouwen die al voor de drukte aan, heerlijk buiten wandelen.

Je kijkt nog weer even naar jouw telefoon en je hebt het gevoel dat jouw ochtendroutine helemaal verkeerd is. Je wil graag mee doen met al deze actieve vrouwen, die alles uit hun ochtend halen. Je krijgt steeds meer een schuldgevoel en je merkt aan jezelf dat je negatieve gedachtes krijgt, omdat het jou niet lukt om zo vroeg op te staan.

Nou guess what? Dat hoef je ook helemaal niet!

Zelf heb ik ook maanden het gevoel gehad dat ik het helemaal niet goed doe. Ik keek naar die vrouwen die op Instagram laten zien dat zij om 6 uur al aan het wandelen waren en zo genoten van de natuur. Ik had heel erg het idee dat ik wat miste. Elke dag sprak ik mijzelf streng toe dat ik morgen echt vroeg mijn bed uit zou gaan en ook zou gaan wandelen. En ook de ochtend daarna lukt het mij niet. Ik werd er chagrijnig door en liet mijn gedachten op die dag er door beïnvloeden. Zie je wel, het lukt je toch niet.

Ik hou nu eenmaal van slapen.

Dat hele idee om half 6 wakker te worden en om 6 uur ’s ochtends te gaan wandelen, heb ik losgelaten. Dat andere vrouwen dat wel doen, helemaal prima. Ik ben niet het type dat zo vroeg op wil staan. Mijn bed is ’s ochtends te lekker.
Ben ik dan een uitslaper? Absoluut niet.

Hoe mijn ochtendroutine er wel uitziet?

Mijn wekker gaat om half 7. Meestal grom ik nog wat en roep ik hard dat ik nog wil slapen en draai mij hard om en sluit mijn ogen nog even. Ik dommel nog even door en tegen 7 uur ga ik van bed af. Mijn ochtend start ik rustig op. 
Het is mijn ochtend en het is mijn routine. Jeroen gaat naar beneden en gaat direct beginnen met zijn yoga sessie. Doe ik dus ook niet.

Ongeveer 4 keer in de week start ik met een kleine workout van 7 minuten, om mijn spieren een beetje op te warmen.
De andere ochtenden blijf ik vaak op bed zitten, inmiddels heb ik al een actievere houding aangenomen en ga ik wat schrijven.

Ik gebruik de app DayOne. Deze gebruik ik zowel op mijn MacBook als op mijn iPhone en zijn met elkaar gesynchroniseerd. Ik schrijf op waar ik dankbaar voor ben en wat mijn intenties zijn. Ook schrijf ik regelmatig op hoe mijn ideale leven er uit zien. Ik weet namelijk, wanneer ik dit opschrijf ik er alles aan kan doen om dit uit te laten komen.

Jeroen en ik ontbijten altijd samen. Maar er zijn ook vaak ochtenden bij dat we beide met een koptelefoon op zitten en we beide luisteren naar een podcast. Is dit gezellig? Misschien niet. Maar we ontbijten samen en we starten de dag vol inspiratie.

Tegen kwart over 8 ben ik aangekleed en heb ik al ontbeten. Een rustige start van mijn ochtend en dit geeft mij heel veel energie. Vaak ga ik dan even naar buiten om een rondje te lopen. Maar dit doe ik niet elke ochtend. Het ligt er gewoon net aan hoe ik mij op dat moment voel.

Dagelijks probeer ik minimaal een uur te wandelen en dat lukt ook. Vaak loop ik meerdere keren per dag een rondje en dat vind ik heerlijk.

Het gaat erom waar jij je lekker bij voelt. Er is niets goed of fout. Jij bent de baas over jouw eigen leven en wanneer jij het lekker vind om ’s ochtends wat langer te blijven liggen, doe dat dan ook. Laat je niet leiden door wat anderen doen en denken, dit hoor ik ook te doen. Door dit te gaan denken, kan je zo negatief worden en dat heeft alleen maar invloed op de rest van jouw dag.

Doe waar jij gelukkig van wordt.

Vind je het soms lastig om negatieve gevoelens los te laten? Zou je meer willen handelen vanuit een positieve mindset, maar weet je niet hoe?

Als Succes coach help ik jou om te werken aan een krachtige en positieve mindset. Hoe je jouw doelen kan halen en vooral hoe je de Wet van Aantrekking kan toepassen in jouw leven

Dus, ben jij klaar voor jouw groei? Wil jij 100% jouw doelen behalen vanuit rust en vertrouwen? En wil je veel meer plezier beleven? Samen gaan we ervoor zorgen dat je jouw mooiste leven creëert waar je nu alleen nog maar van kunt dromen.