Paris is always a good idea.

roadtrip naar Parijs

Begin dit jaar waren we onze reizen voor dit jaar aan het plannen. De tickets naar Bali waren weer geboekt. Echter dit jaar wilden we ook heel graag weer naar Parijs. Dat is nu 5 jaar geleden dat we daar zijn geweest. Werd wel weer eens tijd. Met de auto dwars door Parijs om ons hotel te zoeken, om vervolgens heerlijk daar een paar dagen te slenteren. Hotel geboekt en we keken enorm uit naar deze roodtrip, die deze week plaats zou vinden.

Helaas, een wereldwijde virus gooide roet in het eten. Een pandemie. De wereld zit op slot en onze roodtrip wordt uitgesteld. Maar met deze blog wil ik jullie meenemen naar onze laatste bezoek aan Parijs in 2015, nu bijna 5 jaar geleden.

In de zomer van dat jaar, op vrijdag vierde ik mijn 35e verjaardag en op zaterdag gingen we met z’n tweetjes naar Parijs. Mijn verjaardag vierde ik met mijn lieve vrienden en familie. 35 jaar, ik vond het een magisch getal, alsof je dan ineens echt volwassen moet zijn. Gelukkig is mijn echtgenoot het daar helemaal niet mee eens en regelde als extra cadeautje twee entree kaarten voor Disneyland Parijs.

Gossip girl

Voordat we naar Parijs reden, keek ik de afleveringen van Gossip Girl opnieuw en dan vooral de afleveringen dat S & B in Parijs waren. Het leek mij ook wel wat om zo Parijs te mogen beleven. Met een aantal koffers van Louis Vuitton vol met designerskleding. In Parijs ons alleen maar rond laten rijden door een chauffeur in een limousine. Een hotel vlak langs de Champs Élysées met vol uitzicht op de Eiffeltoren. Espresso drinken bij Café de Flore en Chez Julien. Chique shoppen op Boulevard Haussmann en Rue Saint-Honoré, bij de grote namen zoals bij Prada, Givenchy, Dior, Tiffany and Co en ga zo maar door. Bij het kijken van deze aflevering droomde ik weg naar ons verblijf in Parijs, ik zag ons helemaal gaan op deze manier.

Roadtrip in onze oude diesel

Maar die zaterdagochtend werden we vroeg wakker en ging onze reis naar Parijs gewoon zoals we gewend zijn. In onze 10 jaar oude Ford Focus, richting Antwerpen en dan de A1 volgen richting Parijs. Het was warm die dag. We hadden heel wat flessen water bij ons. En in het laatste stuk vlak voor Parijs kwamen we in de file te staan. We stonden lang stil en toen we de file voorbij waren, zagen we veel auto’s aan de kant die oververhit waren. Onze oude diesel hield stand en reed rustig door.

Tegen het begin van de middag kwamen we aan bij ons hotel. Net buiten het centrum verbleven wij in het Ibis Styles Paris Gare de ‘l Est. Niemand voor de deur die onze auto ging parkeren. Nee, dat mochten we zelf doen. Maar wel vlak bij het trein- en metro station Gare de ‘l Est. Een goede uitvalsbasis om Parijs te ontdekken. Als we het hotel uitliepen, was om de hoek direct al de ingang van het metrostation. En met de metro was je in 15 minuutjes in hartje Parijs.

Op een terrasje met uitzicht op de Eiffeltoren

Het waren een paar heerlijke dagen.
Slenteren door alle smalle steegjes en trappen in de wijk Montmartre. Crêpes eten op de hoek bij de Sacre Coeur. Toch op een heerlijk terrasje zitten met uitzicht op de Eiffeltoren.
Lopen over de Champs-Élysées. Mooie uitzichten vanaf de Arc de Triomphe en de Montparnasse Toren. Urenlang slenteren langs de Seine.

En natuurlijk naar de Notre Dame.

De Notre Dame staat op het eiland Île de la Cité in hartje Parijs. Het zijn de nooit afgemaakte torens en de waterspuwers die deze kathedraal zo mooi maken.
Maar ook rondom deze kathedraal vermaak je je prima. Er zijn veel terrasjes waar je heerlijk kan zitten. Ik realiseer mij nu ik deze blog schrijf, dat dit beeld inmiddels ook behoorlijk veranderd is. Vorig jaar brandde de toren van de Notre Dame volledig uit. Of dat beeld ooit weer hetzelfde wordt, kunnen we alleen maar afwachten.

Where the Magic happens

De laatste dag gingen we naar Disneyland Paris. Ik hou van die magie. Dat begint al op de parkeerplaats. De typische Disney muziek komt zachtjes uit de speakers. De weg naar de entree is mooi aangelegd. En dan kom je binnen. Yes, het kind in mij is dan wakker. Huppelend ga ik over de Main Street. Mijn glimlach wordt nog groter als ik Pluto of Mickey Mouse zie. We hebben geluk. Het is niet heel druk en we lopen langs alle thema’s en pakken de mooiste attracties mee. Wegdromen in Peter Pans Flight. Meevechten in Pirates of the Caribbean.

If you can dream, you can do it

Laten we allemaal zo zijn als Walt Disney.

Geloof in de magie.
Alles is mogelijk.

If you can dream it, you can do it.
Happiness is a state of mind. It’s just according to the way you look at things.
– Walt Disney