Relaxen op Bali

Visualiseren

We lagen heerlijk in onze privé zwembad. We hadden bij onze villa ontbeten en ik stelde de vraag;
Wat wil je eigenlijk doen deze keer op Bali?
Helemaal niets was het antwoord! 

We maakten een opsomming voor deze week wat we misschien wilden gaan doen. In elk geval naar het Garuda House. Want daar gaat ons bezoek aan Bali eigenlijk om. We willen ook naar Ubud. Ubud hoort er bij.
Misschien naar Tegalalang. Maar hoeft niet persé.

Het gekke is dat ik het gevoel heb dat we afgelopen maandag aan zijn gekomen. Maar de tijd sloop langzaam voorbij. We waren heerlijk aan het genieten en hadden geen besef wat voor dag het eigenlijk was.
We kwamen niet afgelopen maandag aan, maar alweer 1,5 week geleden.

Heerlijk is dat, dat tijd even niet bestaat.
Volledig ontspannen.
We zien wel wat de dag ons brengt.
En genieten van alles wat we hier aan het doen zijn.

En zo is het dus alweer woensdag 18 september. Moest echt even op mijn agenda op mijn iPhone kijken wat voor dag het is 😉
Morgen verlaten we Bali alweer en vliegen we naar Dubai.

Maandag 9 september kwamen we aan op Bali. We hadden een heerlijke vlucht vanuit Yogyakarta. We vlogen met AirAsia, een vlucht van 1 uur. Het was helder buiten en hierdoor zagen we de vulkaan Merapi erg goed. We vlogen er ook vlak bij langs. Indrukwekkend.

Op het vliegveld van Bali ging alles heerlijk snel. Het is een binnenlandse vlucht. Dus geen douane door. Koffers halen en gaan. Onze chauffeur stond buiten al te wachten en was erg enthousiast dat we weer terug waren.
Via bekende wegen reden we naar onze villa. Dezelfde villa als vorig jaar. Een smal straatje bracht ons naar de ingang.
En wauw, wat was dit thuiskomen. We wisten precies waar we heen moesten. Heerlijk.

We zijn deze keer maar 10 dagen op Bali. Eigenlijk een beetje kort. Maar dit kwam beter uit met de planning met het eiland Java. Van te voren dachten we dat het niet zo’n probleem zou zijn. Maar nu we heerlijk relaxed in ons zwembad liggen, willen we stiekem toch langer blijven.
Ach in ons hoofd weten we dat we terug komen. Onze trip voor volgend jaar zijn we alweer aan het plannen 😉

Maandag was het eigenlijk een beetje acclimatiseren. Eigenlijk dinsdag ook nog 😉 We verbleven de hele dag bij ons huis. Lagen heerlijk in het zwembad. Lazen wat tijdschriften en zaten af en toe even achter de laptop. Niet te veel doen.
’s Avonds gingen we natuurlijk direct naar ons lievelingsrestaurant.
We gingen naar het restaurant Warung Jegeg. Dit restaurant hebben we in de afgelopen 9 jaar al veel zien veranderen en ik geloof dat deze ook al 2 keer van eigenaar is gewisseld. Maar het blijft hier zo ontzettend leuk. Eenvoudig eten en even na 20:00 uur start de live muziek, heerlijk relaxte reggae muziek. Chill beginnen.

De avonden er na aten we bij verschillende restaurants. Eigenlijk alles in Sanur is leuk en betaalbaar. Onze favoriet is Massimo. Eigenlijk heel fout, ben je in Indonesië, is je favoriet een Italiaans restaurant. Maar deze is zo ontzettend goed. Heerlijke pizza’s voor Indonesische prijzen. Love it.

Vorige week woensdag was ons eerste ritje naar het Garuda House. En onze chauffeur nam ineens een heel andere route. Vonden wij niet zo handig, hierdoor waren we onze herkenningspunten kwijt en kwamen we van een heel andere kant aanrijden.
Maar we waren er weer. Zo vertrouwd. We stappen uit de taxi, lopen naar het hek. Roepen even, maar lopen eigenlijk ook direct door. Een nieuw meisje kwam naar buiten, wist even niet wat ze met ons aan moest en liep snel naar binnen. Roepend naar mama Icha dat er mensen voor de deur stonden.
We werden warm onthaald door Leo en Icha. Eindelijk, we zijn er weer.

Het was een ochtend van veel bijpraten, zoete broodjes en gebakken banaan eten en veel nieuwe dingen bespreken. Meisjes gingen naar school en namen afscheid, andere meisjes kwamen weer terug van school en waren blij ons weer te zien.
Ondertussen liepen de bouwvakkers continu heen en weer. Op dit moment zijn ze bezig met een grote verbouwing. Overal komt een nieuw plafond en wordt het dak flink verhoogd. Fijn om te zien dat ze bezig zijn.
Het was een heerlijke eerste dag in het Garuda House.

De dagen er na waren weer heerlijk rustig. We ontmoeten fijne mensen. Liepen langs het strand en lagen in zee.
We zijn zelfs nog naar een nieuwe plek geweest op Bali. Iets wat we totaal niet hadden verwacht.
Vrijdag gingen we een dag naar Ubud. Het plan was om op tijd weg te gaan om eerst nog naar het rijstveld Tegalalang te gaan. Maar die nacht ervoor heeft het heel hard geregend en hadden we geen zin om door drassige rijstvelden te lopen.
Naar ons idee zou het een half dagje Ubud worden. Maar onze vaste chauffeur kwam met een idee. Hij bracht ons naar zijn geboortedorp, Klungkung. Een klein dorpje waar je nog veel historie kan zien. Niet heel toeristisch en heel fijn om door heen te wandelen. Hij vertelde ons over de geschiedenis en liet ons het paleis zien.
Een heerlijke dag volgde. Altijd leuk om nieuwe dingen te zien.

Afgelopen weekend was echt magisch.
Dan ineens realiseren wij ons wat voor rijkdom wij hebben. Zo ontzettend mooi.
Dankbaar zijn we!

Zaterdag kwamen drie meisjes met hun gezin bij onze villa. Desak, Nita en Richa. Drie meisjes die wij 10 jaar geleden hebben leren kennen in het Garuda House. Zij waren toen net klaar met High School. Ze volgden alle drie een universiteit opleiding. Kregen een relatie en trouwden. En zijn ze alle drie al moeder. Met hun partner en kinderen kwamen ze naar de villa. Wat volgde waren prachtige momenten, heerlijke gesprekken en veel knuffelen met deze mooie kinderen.
Wauw.

En zondag gingen we naar het Garuda House. Alle meisjes waren er. Zelfs meisjes die het huis al lang hebben verlaten kwamen langs. Broers en zussen van mama Icha kwamen aanwaaien. Echt heerlijk. We Skypen met de meisjes naar huis. Er werd gezongen. Daarna werd er heerlijk gegeten. En na het eten werd alles aan de kant geschoven en werd er de hele avond gedanst. Dansen tot dat we er bij neervallen. Wat een gezelligheid.
In een grote kring zaten de meisjes om mij heen. We hadden grote verhalen met elkaar. Ik leerde hun een aantal zinnetjes Nederlands en mij werd een aantal zinnetjes Bahasa geleerd.
We hadden het over grote dromen. Er werden vragen aan elkaar gesteld. Het was zo ontzettend mooi om hier te mogen zijn.
Het fotoboek van 10 jaar geleden werd er bij gepakt. Zoveel meisjes hebben we al mogen helpen om naar school te gaan. De meisjes die nu in het huis wonen keken naar de foto’s van 10 jaar geleden. Oei, wat zag ik er toen nog jong uit 😉
Er werd gesproken over wat deze meisjes nu doen en waar ze zijn. Er werd gelachen om hoe we er uit zagen.
Heerlijk.

Het weekend ging voorbij en wij kregen er zoveel mooie nieuwe herinneringen bij.

Maandag gingen we shoppen. Niet voor ons zelf, maar voor het Garuda House. Vaste prik als we hier zijn. Wat hebben jullie nodig? Gaan we ervoor zorgen dat dit er komt.
Dit jaar waren het wat grotere dingen. Een nieuwe bank, nieuwe eetkamerstoelen en een nieuwe laptop.
Aan het eind van de dag gingen we toch ook nog even voor ons shoppen, voor de webshop.
We werden gebracht naar een klein atelier. Een vriend van de zus van mama Icha. Heerlijk als je netwerk op deze manier vergroot wordt.
Een man en een vrouw, die samen een eigen bedrijf hebben in het maken van sarongs.
Wat we precies kochten leg ik later in een nieuw blog nog uit. Maar 1 ding kan ik zeker al verklappen, het is zo ontzettend mooi 

Zo na al die drukke dagen, was het weer tijd voor rust.
Gisteren zijn we bijna de villa niet uit geweest. Heerlijk de hele dag in het zwembad. Daarnaast lekker relaxen, lezen en helemaal niets doen.
’s Avonds gingen we weer heerlijk eten. Een kleine warung aan het strand. Om de avond vervolgens af te sluiten met een heerlijke verse munt thee en met op de achtergrond het geluid van de golven van de zee.

Wauw. Wat is het hier toch heerlijk!

Vandaag nemen we alweer afscheid van de meisjes van het Garuda House (ik wil niet…)
En dan morgen vliegen we met Emirates naar Dubai. Nog een paar dagen en dan zijn we weer in Nederland en kunnen we weer terugkijken op een hele mooie tijd.

Wil jij ook meedragen dat meisjes naar school kunnen gaan? Je kan nu heel makkelijk jouw donatie overmaken. Klik op doneren en volg de stappen.

Selemat