The Monday after.

dromen durven doen

En dan is het alweer maandag. Het weekend is weer voorbij en we beginnen met een mooie nieuwe week.
Het weekend waar ik zo lang naar uit heb gekeken is voorbij. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover,
het Women for Women Powerevent!

We liepen al heel lang rond met het idee dat we iets wilden gaan organiseren voor het Garuda House Bali. Wat dat precies moest zijn, hadden we nog geen idee van. Maar langzaam tijdens het jaar, begon ik steeds meer ideeën te krijgen. Zelf leerde ik dit jaar dat er zoveel meer mogelijk was. Aan het begin van het jaar sprak ik de woorden uit dat ik aan het einde van het jaar mijn baan wilde opzeggen. Ik schreef mijn doel op en ging er mee aan de slag. Ik ging aan de slag met mijn coach. Ik leerde mijn mindset te veranderen. Ik leerde denken in positieve gedachtes. Maar wat ik vooral leerde is mijn eigen waarom duidelijk op te schrijven.

Waarom wil ik mijn baan opzeggen?
De reden werd heel snel duidelijk. Ik wil meer tijd om voor het Garuda House Bali aan het werk te gaan. Maar ik wil vooral meer vrijheid. Werken wanneer ik wil. Het inkomen opbouwen wat ik wil en werken met mensen die ik wil. Financiële vrijheid en de vrijheid om naar Bali te gaan, wanneer ik maar wil.

Wat ik ook leerde afgelopen jaar is mijn eigen verhaal duidelijk te krijgen en ook het lef om deze uit te spreken. Storytelling. Dit is zo belangrijk. Laat zien waarom ik dit doe en wat mijn verhaal is.

Langzaam kreeg mijn idee voor een benefiet vorm. Alles wat ik geleerd had de afgelopen maanden, wilde ik ook aan andere vrouwen duidelijk maken.
De meisjes in het Garda House hebben maar één doel. Naar school gaan en werken aan hun eigen toekomst. De meisjes komen soms van ver. Hebben op straat geleefd en sommige meisjes hebben moeten struinen op vuilnisbelten om eten te zoeken.
Maar deze meisjes zijn gelukkig nu.
Deze meisjes hebben hoop.
En deze meisjes durven weer te dromen over andere dingen.

Het werken voor het Garuda House is al één grote leerschool.
Samen met alles wat ik het afgelopen jaar heb geleerd over mindset en storytelling.
Dat is wat ik wilde laten zien op het event.
De datum van 14 december werd vast gezet. De eerste sprekers werden gevraagd en het event begon heel mooi vorm te krijgen. De tickets gingen online en binnen 5 minuten was de eerste ticket verkocht. Een goed begin.
Maar de weken naar het event toe waren soms best zwaar. Ik stapte nog meer uit mijn comfortzone. Liet me nog meer zien op Social Media. Maar het was het allemaal waard.

En dan ineens is het zover.
Afgelopen zaterdag in het Van der Valk hotel De Bilt – Utrecht. Om half 2 kwamen de eerste dames binnen druppelen. Mooie vrouwen met wie ik alleen contact had gehad via Instagram, zag ik nu in real life en er werd direct geknuffeld met elkaar. De eerste mooie connecties waren gelegd.

Om 2 uur was het moment daar. Het allereerste Women for Women Powerevent. De middag werd geopend met een mooie demonstratie van Balinese dans door Nova van DwiBhumi. Een demonstratie van Balinese dans kan niet ontbreken natuurlijk. Waar ik ook ben, ik wil altijd een beetje Bali laten zien.

Daarna startte ik met mijn verhaal. Toch wel spannend. Voor de eerste keer mijn verhaal zomaar vertellen voor 30 voor mij vreemde vrouwen. Pffff….

Daar stond ik.
Terug naar het jaar 2007 waar mijn verhaal toch wel een beetje begon. Een jaar met zoveel verdriet. Na een mooie backpack reis door Maleisië, Singapore en Borneo kwamen we terug in Nederland. En twee maanden later overleed mijn vader op 61 jarige leeftijd. Midden in dit rouwproces liepen Jeroen en ik in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken waarom ik nog niet zwanger was. En precies een half jaar na het overlijden van mijn vader, kregen wij te horen dat ik nooit zwanger zou worden.
Ik bouwde een muur om mij heen en niemand mocht weten van mijn verdriet. Niet aan denken en doorgaan.

In 2009 gingen we naar Bali, de eerste keer het Garuda House Bali bezoeken. Achteraf was dit het jaar dat we mom and dad werden van 15 geweldige lieve meisjes.
Ons avontuur begon voor het Garuda House en in 2013 werd Stichting Garuda House Bali opgericht.

Waarom ik dit vertel aan zoveel vrouwen?
Omdat het verdriet wat ik heb meegemaakt, het fundament is waarom wij nu doen wat wij doen.
Het één kan niet zonder het ander.
Als wij dit verdriet niet hadden meegemaakt, hadden wij daarna niet vol overgave en liefde ons werk kunnen doen voor het Garuda House.
Maar ik wilde dit nooit vertellen aan mensen. Ik vond het verhaal niet belangrijk genoeg. Maar het afgelopen jaar heb ik die muur om mij heen gesloopt. En wat ik leerde is dat ik met mijn verhaal vrouwen kan inspireren.

En dat heb ik geweten afgelopen zaterdag. Met tranen in mijn ogen stond ik mijn verhaal te vertellen. En wat er gebeurde was zo ontzettend mooi. Vreemde vrouwen, die ik nog nooit heb gezien. Kwamen naar mij toe, troostten mij en we gaven elkaar zo veel knuffels.

Alles deze middag was connectie, liefde en zoveel positieve energie.

Deze middag hadden we geweldige spreeksters. Dat deze krachtige vrouwen kwamen spreken voor mijn event was zo ontzettend gaaf.

Maartje van de Wetering kwam vertellen over haar verhaal. Maartje die mij geleerd heeft dat alles mogelijk is, vertelde over haar business. Dat ze haar doelen heeft opgesteld en er alles aan heeft gedaan om deze uit te laten komen. Een eigen business met een eigen inkomen. Voor het eerst hield zij een presentatie en ze zij tegen mij: “ik moet het gewoon doen.”
Door uit mijn comfortzone te stappen, bereik ik mijn doel.
En daar stond ze. Te stralen. Zo ontzettend fijn om te zien.

Artjanna Harkhoe had een prachtig verhaal over storytelling en mindset. Van haar hebben wij het afgelopen jaar zoveel geleerd. In juli had ik een VIP dag met Artjanna en coachte zij mij de hele dag. Op dat moment pakte zij mijn hand en liet mij inzien dat mijn verhaal vertelt mag worden.
Stap uit die comfortzone en laat je zien.
En deze boodschap liet zij nu zien aan 30 prachtige vrouwen.

Michela Puliti kende ik alleen via Instagram. Ik stuurde haar een mail of zij wilde meewerken en zij zei direct ja. Zo super dat dit mogelijk is.
Uit het niets mensen een mail sturen en durven te vragen.
Gewoon doen.
Geen schaamte, wat heb je te verliezen.
Als ze nee zeggen, vraag je gewoon iemand anders.
Maar Michela zei ja. En tijdens deze middag leerde zij ons alles over money mindset.
Geld is niet vies.
Geld maakt gelukkig!
Zonder geld, kan je niet doen wat je wilt doen.
Met haar verhaal liet zij ons inzien dat geld verdienen niet moeilijk is. Zoveel anderen zijn ons al voorgegaan.

Kim Munnecom was de laatste spreekster deze middag en zij vertelde ons alles over de Law of Attraction. Net drie weken terug uit Bali van haar allereerste retreat die zij organiseerde.
Wat volgde was een krachtig verhaal hoe je master wordt in het manifesteren van jouw business en droomleven.

Jouw droomleven! Dat stond deze middag centraal.
Wat is jouw droom?
Hoe zorg je ervoor dat deze uit gaat komen!

En de belangrijkste les voor deze middag!
Dromen komen uit!
Voor jou
En voor alle meisjes van het Garuda House Bali.

Wat was het een geweldige middag. Ik heb er enorm van genoten!
Van te voren zei ik dat je aan het eind van de middag weg zou gaan met een dosis inspiratie!
Dat was absoluut waar.
Zoveel verschillende inzichten.
Zoveel vrouwen die op mij afkwamen en mij vertelden dat ze nu weten wat ze moeten gaan doen voor het jaar 2020.

Zoals Maartje het al mooi omschreef. Het jaar 2020 heeft één dag extra, 366 dagen!
Eén dag extra om jouw doelen uit te laten komen.

De middag werd afgesloten met een krachtige meditatie door Jaap Hulsmann.
En na afloop kreeg iedereen een goodiebag mee. Een mooie handgemaakte batik tas, gemaakt door mijn moeder.

Het is alweer maandag.
Het event is voorbij.
Gisteren was een dag van bijkomen. Zoveel mooie berichtjes lezen op Instagram.
Stories bekijken en alle inzichten tot mij door laten dringen.

Een nieuwe week gaat starten!
Zoveel zin in. Mooie plannen maken.
Doelen maken voor 2020!

Ik heb er zin in!

Tijd voor wat anders?
Wil jij ook in 2020 aan de slag?

KLIK HIER!