Vakantie stress

Of toch niet? Terwijl ik dit schrijf liggen we in een luxe hotelkamer. Een Van der Valk Hotel aan de A4, met Schiphol naast ons. Net wakker en over een paar uurtjes vliegen we richting Bali. Iets waar we al weer maanden naar uitkijken.
Begin dit jaar boekten we deze reis en lag ons jaarlijkse bezoek aan het Garuda House vast. We moesten even de zomer door en als de schoolvakantie in het noorden was afgelopen mochten wij. Echt tijd om hier bij stil te staan hadden we niet. Onze zomer was druk. Veel werken en daarnaast ook nog bezig zijn om deze website af te maken. Jeroen die een idee had om meer met fotografie te gaan doen, dus hup daar moest ook even een website voor gebouwd worden. En ondertussen stond het inzamelen voor donaties voor het Garuda House ook niet stil. De weken vlogen voorbij en we dachten ook nog helemaal niet aan voorbereidingen voor de vakantie.
En nu is de dag dat we gaan vliegen ook al aangebroken. Heerlijk hoor.
Afgelopen week verliep eigenlijk heel rustig. Maandag waren we vrij en gingen we ons toch rustig aan voorbereiden voor de vakantie. De zomerkleding, die we toch al niet meer aan hadden, werd klaar gelegd. Dinsdag was nog even een volle dag werken en woensdag waren we om 15:00 uur vrij. Ondertussen had het reisbureau al voor ons ingecheckt en konden we de boardingpassen zo uitprinten.

Waar we deze week nog wel even mee zaten, waren de tickets voor de Grand Prix Race in Kuala Lumpur (Maleisië) Ja ja, we gaan naar de F1 in Maleisië. Zo stoer ?Maar we hadden nog geen tickets en tot aan woensdag wisten we ook niet of dit papieren tickets zouden zijn of E-tickets. Maar woensdag kwam het mailtje en waren de e-tickets ook bijgesloten. Mooi, konden we die ook uitprinten.

Woensdagavond hebben we gebruikt om de koffers in te pakken. We hadden eindelijk de knoop doorgehakt, koffers of backpacks. Het zijn de koffers geworden. Deze vakantie reizen we niet veel en zo hebben we ook nog wat ruimte om in te kopen voor de webshop Care4Fair.
Eigenlijk liep alles heel soepeltjes en gingen we rustig naar bed.

Ok, donderdagochtend werden we wakker en kwamen we er achter dat we nog heel wat spullen vergeten waren en er nog wat bij moest in de koffer. Klein detail ?

Normaal is onze eerste dag van de vakantie ook altijd de dag dat we vliegen en dat kan soms wat stress opleveren. Maar deze keer hadden we er al een dag vooraan. We gingen gisteren wel al weg, maar dat was richting het Schiphol hotel. Alle tijd dus. Konden nog even een wasje draaien. Toch nog even naar het centrum en een nieuwe rugtas gekocht. Iets met een grote (17,3 inch) laptop die we op het laatste moment wel mee willen nemen, maar in geen enkele tas paste. Dus nog maar 1 kopen.
Geen stress, alle tijd.

Donderdagmiddag zijn we weg gereden. Nog even bij moeders aan. Want sinds 2012 is dit weer de eerste keer dat ze niet mee gaat. Dus moesten we toch even goed afscheid nemen.
Tegen 15:15 uur in de auto en dan zouden we tegen 17:30 wel bij het hotel aankomen. Nou niet dus. We kwamen in de drukste avondspits (volgens NOS) van het jaar terecht. Regen die met bakken tegelijk uit de lucht kwam vallen en heel veel files. Maar hey, wij hoeven geen vlucht te halen. Alle tijd.

1,5 uur later dan gepland, kwamen we bij het hotel aan. Wat een mega groot hotel zeg. En wat een parkeerruimte. Moet ook wel natuurlijk. Mensen blijven hier 1 nachtje slapen, om vervolgens de auto te laten staan, tijdens hun vakantie.

We kregen in het hotel direct een upgrade naar een grote kamer. Een prachtige kamer, met uitzicht op de A4 en op Schiphol. Beter kan je de vakantie niet beginnen.

Dat ik eigenlijk veel te vroeg wakker ben, zal wel iets van reiskriebels zijn. Ze moeten toch een keer komen ?
Straks even ontbijten en dan met de gratis shuttle naar Schiphol.

De vakantie begint nu echt!

Om 11:15 uur vliegen we met Singapore Airlines naar Bali. We zijn 2 weken op Bali en ons plan is natuurlijk heel vaak de meisjes bezoeken van het Garuda House. De koffer zit in elk geval vol met cadeautjes.

Oh ja, benieuwd wat Jeroen gaat doen met zijn fotografie? Deze week is hij live gegaan met zijn nieuwe website www.mrlangeveldphoto.com

We keep in touch.
Liefs,

Ivet