5 redenen waarom ik mijn baan heb opgezegd.

baan opzeggen

I close my eyes and I can see
The world that’s waiting up for me
That I call my own
Through the dark, through the door
Through where no one’s been before
But it feels like home

Het begin van het nummer A Million dreams, uit de film The Greatest Showman. Ik word zo ontzettend vrolijk van dit nummer. Zodra het kleine jongetje, Zif Zaifman begint te zingen, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. En bij het refrein zing ik keihard mee.

Cause every night I lie in bed
The brightest colors fill my head
A million dreams are keeping me awake

Waarom ik mijn baan heb opgezegd

In deze blog vertel ik je graag mijn 5 redenen waarom ik mijn baan heb opgezegd en waarom dit nummer zo belangrijk was voor mij vorig jaar. Het jaar dat ik besloot om mijn baan in vaste loondienst op te gaan zeggen. Ik sluit mijn ogen en ik kan het zien. De wereld wacht op mij. Zoveel dromen houden mij ’s nachts wakker. De droom om mijn baan op te gaan zeggen en mijn eigen business op te gaan zetten.

In 2019 was ik nog voor 3 dagen in loondienst. Twee dagen in de week ging ik met de bus naar mijn werk. Wanneer ik het huis uitliep, richting de bushalte zette ik mijn muziek aan en begon ik standaard met het nummer A Million dreams. Met een grote glimlach liep ik naar de bushalte om aan mijn werkdag te beginnen. Het aftellen was begonnen. Ik telde de weken af naar de maand december. Mijn laatste maand dat ik nog zou werken voor een baas.

Waar kwam het verlangen vandaan om mijn baan op te gaan zeggen? Hoe voelt het nu dat ik mijn baan heb op gezegd? In deze blog vertel ik het je allemaal.

Hoe het begon

Het jaar 2019 begon met de cursus The Roadmap van Michael Pilarczyk. De eerste vraag waarmee ik geconfronteerd werd, hoe zou jouw ideale leven er uit zien. Ik begon te schrijven en kwam er al snel achter dat mijn ideale leven zich grotendeels op Bali afspeelt. Twee keer per jaar drie maanden op Bali zijn. Om daar aanwezig te mogen zijn bij de meisjes van het Garuda House Bali. Hoe en wat, daar had ik nog geen idee over.

Nu ik dat had opgeschreven, wist ik ook dat er wat moest veranderen. Met het leven wat ik voor ogen heb, is het werken voor een werkgever niet handig. Geen enkele werkgever zal het goedkeuren dat ik twee keer per jaar voor een periode van 3 maanden afwezig zal zijn. En zoveel vakantiedagen bouw ik ook niet op.

 

De maanden er na begon ik er nog meer over na te denken wat voor mij nog meer redenen waren om mijn vaste baan op te zeggen. Hieronder zal ik deze punt voor punt gaan opschrijven.

 

  1. Mijn nummer één reden was duidelijk. Het reizen naar Bali. Mijn doel is, en gelukkig denkt Jeroen er net zo over, om twee keer per jaar voor een periode van 3 maanden naar Bali te gaan.
  2. Op nummer twee staan de meisjes van het Garuda House. Eigenlijk zijn zij ook de reden waarom we twee keer per jaar naar Bali willen gaan. We doen in Nederland veel voor de meisjes. Maar we willen ook vaker in het Garuda House aanwezig zijn. Ter plekke zaken regelen. Het huis uitbreiden. Meerdere projecten opstarten. Er is zoveel te doen.
  3. Hoewel ik mijn werk heel erg leuk vond en geloof mij, ik had ook echt hele gezellige collega’s, maar ik zag mij nou niet echt tot mijn pensioen op deze werkplek doorbrengen. Natuurlijk werd mij gevraagd tijdens functioneringsgesprekken wat mijn ambities waren binnen het bedrijf. Maar ik zag ze gewoon niet. Niet binnen het bedrijf waar ik voor werkte. Ik wist dus ook dat ik op zoek moest gaan naar werk waar ik vol passie tot mijn pensioen voor kan gaan.
  4. Lange werkdagen met veel reistijd. Voor mijn werk moest ik ongeveer 50 minuten met de bus en dan nog 15 minuten wandelen om op mijn werk te komen. Dit maakte het voor mij lange werkdagen. Wanneer ik thuiskwam had ik weinig energie om nog andere dingen te doen. Ik had hier geen zin meer in.
  5. Natuurlijk kan je bij punt 4 zeggen, nou dan zoek je toch een baan dicht bij huis. Had ik kunnen doen. Maar er waren nog andere punten waar ik ook rekening mee wilde houden. En dan bedoel ik vooral de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. De vrijheid om te werken met mensen waar ik een klik mee heb. Een eigen business kent zoveel meer vrijheid.

Door over bovenstaande punten na te denken, met steeds het nummer A million dreams in mijn hoofd, wist ik het zeker. Ik begin voor mij zelf en zeg mijn baan op.

Eerst nadenken en dan doen

2019 was voor mij een jaar waarin ik veel heb nagedacht over wat ik nou echt wilde gaan doen. Ik ging mij meer verdiepen in de wet van de aantrekking. Dat ik mijn verlangens uit mag spreken en dat ik er voor kan zorgen dat mijn dromen waar worden. Ook ging ik op zoek naar hulp voor de technische kant. Ik luisterde veel podcasts en las veel blogs. Maar ik ging ook op zoek naar online trainingen van een business coaches. Ik heb verschillende groep coachings gehad en heb heel veel geleerd.

Drie dagen in de week was ik aan het werk met mijn loondienstbaan. De dagen thuis was ik druk achter de schermen bezig met mijn bedrijf en maakte ik de website AboutIluh.

Vrijdag 13 december (een perfecte dag) was mijn allerlaatste werkdag. Met een tas vol traktaties voor de collega’s ging ik naar het werk en tegen 16:00 uur mocht ik mijn computer voor de allerlaatste keer afsluiten en liep ik met een traan en een glimlach het gebouw uit.

Fast forward naar vandaag.

Inmiddels ben ik al 4 maanden bij huis. Corona zorgt ervoor dat alles nu wat langzamer gaat. Maar voor mijzelf vind ik deze tijd heerlijk. Ik ben gezond. Ik ben thuis en heb geen stress over het feit dat ik nu met de bus naar het werk moet.
Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik mijn baan heb opgezegd.

Succes coach

Het is mij gelukt om mijn baan op te zeggen. Ik heb mijn dromen omgezet naar doelen en ik doe er alles aan om deze doelen met een positieve mindset te behalen.

Maar ik wil jou hier ook graag bij helpen. Wat zal er met jou gebeuren als jij jouw dromen kan waarmaken? En je mooiste leven kan creëren?
Als Succes coach help ik jou om te werken aan een krachtige en positieve mindset. Hoe je jouw doelen kan halen en vooral hoe je de Wet van Aantrekking kan toepassen in jouw leven

Dus, ben jij klaar voor jouw groei? Wil jij 100% jouw doelen behalen vanuit rust en vertrouwen? En wil je veel meer plezier beleven? Samen gaan we ervoor zorgen dat je jouw mooiste leven creëert waar je nu alleen nog maar van kunt dromen.

Follow your dreams!

Dit verhaal komt uit mijn nieuwste e-book Het is mijn droom, het is mijn pad. 40 levenslessen in 40 jaar. In dit nieuwe e-book leer jij dat jij dat je af en toe helemaal gek moet zijn om jouw dromen waar te maken. Hoe jij jouw mooiste dromen op korte en op lange termijn kan manifesteren. Dit e-book heeft zoveel waarde, lessen die jij direct in jouw leven kan toepassen.