Wat deze tijd voor ons doet

40 jaar

Het zijn natuurlijk hele vreemde dagen, vreemde weken. We zitten nu al bijna twee weken thuis. Wat gebeurt er nu eigenlijk? Want als je naar buiten kijkt zie je dat alles mooi in bloei staat. En dan denk je: het wordt lente, de zomer komt eraan. Er is toch niks aan de hand?

Maar er is wel wat aan de hand, want als ik naar onze thuissituatie kijk en naar Jeroen die vorige week verkouden werd. Hij kreeg ineens hele milde verkoudheidsklachten. Klachten waarmee hij anders wel aan het werk was gegaan, want ach het was niet heel ernstig, maar toch moest hij ineens thuisblijven. Hij was thuis en was bezig met zijn eigen ding en had genoeg te doen, maar toch was het heel raar.

En dan ineens komt het volgende moment. Het nieuws dat de winkel dichtgaat en Jeroen voor een nog langere tijd bij huis is. Voor hoe lang? Geen idee. We gaan het meemaken. Het is iets vreemds.

Hamsteren.

Vorige week betrapte ik mij erop dat ik het zelf ook even deed. Het hamsteren. Wat eigenlijk helemaal niet nodig is.
Ik ging ‘s avonds nog even naar de supermarkt om boodschappen te doen voor het avondeten. Ik liep langs het schap waar normaal het wc papier en de keukenrollen staan.
Het was zo goed als leeg, er stond nog één pak wc papier.
Ik stond ernaar te kijken.
Ik twijfelde even en toen dacht ik van ja, ik heb het op dit moment niet nodig, maar ik neem het wel mee. Het zal mij niet gebeuren, dacht ik, dat als ik straks boodschappen ga doen en het vak wel leeg is, heb ik niets. Ik baalde echt van mezelf.
Liep ik daar door de winkel met het pak wc papier onder mijn arm.

Thuis blijven.

Het is een rare periode. Maar vooral ook een periode om tot mijzelf te komen. De laatste weken voor het Corona virus, was ik zelf ook niet helemaal fit. Ik kreeg ineens weer klachten, pijnklachten, heftige buikpijn. Ik realiseerde mij dat ik de laatste tijd toch iets te veel had gedaan.
Mijn lichaam gaf een duidelijk signaal af en ik deed een stap terug en luisterde naar wat mijn lichaam nodig had; rust.
Dat was heel goed. Ik ging er bewust voor zitten en nam de rust.

Bezinning.

Ik ging nadenken over de vragen; wat wil ik nu eigenlijk? Wat is er de laatste weken, laatste maanden allemaal gebeurd? De laatste maanden ben ik behoorlijk uit mijn comfortzone gestapt. Dat begon natuurlijk al nadat ik mijn laatste werkdag gewerkt had. Dat ik het lef had om mijn vaste loondienstbaan op te zeggen. En natuurlijk het eerste event wat ik organiseerde in december.
Het Women for Women Powerevent, waarin ik voor het eerst mijn verhaal vertelde aan voor mij op dat moment wildvreemde vrouwen. Ik realiseerde mij dat ik een verhaal te vertellen heb. Er is veel gebeurd de laatste jaren.
We kregen 12 jaar geleden te horen dat we geen kinderen kunnen krijgen. En 1,5 jaar later bezochten we voor het eerst het Garuda House op Bali.

De meisjes van het Garuda House.

Als ik daar nu aan terugdenk, weet ik dat ik de afgelopen jaren zoveel van deze meisjes heb mogen leren. Deze meisjes hebben mij geleerd om met pijn om te kunnen gaan. Mij geleerd hoe om te gaan met mijn verdriet. Om positief te blijven denken.

Law of attraction.

Het mooie is, de laatste maanden ben ik heel erg bezig met de law of attraction, manifesteren. Hoe je je droomleven kan waarmaken. En als ik luister naar deze lessen, weet ik dat ik de basis hiervan al geleerd heb van de meisjes van het Garuda House. Ik ben alleen nu mijn kennis hierin verder aan het uitbreiden.
Toen bedacht ik me, als ik dit kan leren, dan kan ik dat ook leren aan andere vrouwen.

Zet je zelf bovenaan.

Een belangrijke les die ik heb geleerd is: zet je zelf altijd bovenaan.
Zorg goed voor jezelf. Zet jezelf op de eerste plaats. Uiteindelijk kan je hiermee anderen helpen.
Ik moet dan altijd denken aan de veiligheidsinstructies die je krijgt als je gaat vliegen. Bij de instructies wordt altijd aangegeven dat je in geval van nood, als het zuurstofmasker naar beneden valt, je altijd eerst jezelf moet helpen. Zet eerst zelf het zuurstof masker bij jezelf op en dan pas bij jouw kind of iemand anders.

Wanneer je jezelf in altijd op de eerste plaats zet dan ben je iedereen een stap voor en kan je anderen ook veel beter helpen.
Deze les heb ik heel duidelijk geleerd van de meisjes van het Garuda House.
Ik wil je hierin meenemen naar het verhaal van Gita.

Gita

Gita is een meisje dat heel graag wil leren. En dat heeft ze ook duidelijk gemaakt. Ze zit al een paar jaar op school en ze doet het ook heel goed. Ze is heel gelukkig in het huis met haar zusjes en met de ouders van het huis. Totdat ze een telefoontje krijgt van haar moeder. Haar moeder is ziek en haar moeder vraagt haar of Gita alsjeblieft naar huis kan komen om voor haar moeder te zorgen. Dat houdt in dat Gita niet meer naar school kan gaan en alles voor niets is geweest.
Ze is hier heel erg verdrietig over, veel tranen zijn er gevallen. Ze kiest uiteindelijk voor zichzelf en gaat verder met haar school. Haar redenatie is duidelijk. Wanneer ik nu mijn school afmaak, kan ik straks nog beter mijn familie helpen, en hiermee ook andere mensen.

Business coach

Dat is dus één van de grote lessen die ik geleerd heb. Zet jezelf op de eerste plaats en daar ben ik nu ook mee bezig. Voor mijzelf heb ik de beslissing genomen. Investeren in mijzelf, zodat ik meer mensen kan helpen. Het komende jaar laat ik mij coachen door Artjanna (Artjanna Stories). Ik heb haar het afgelopen jaar leren kennen als een goede business coach.

Nieuwe plannen

Ik heb zoveel ideeën. Dat brengt deze tijd ook wel met zich mee. Natuurlijk overvalt mij de angst wat er nu gebeurt. Maar deze tijd gaat voorbij. De zomer komt er aan. En wanneer de zomer er is, zal dit virus verslagen zijn. Deze hoop moeten we met elkaar hebben.
Deze tijd dat ik thuis ben, heb ik tijd voor bezinning.
Ik geniet van de tijd dat ik thuis ben en dat Jeroen ook thuis is. Samen zijn we ideeën aan het bedenken voor online trainingen over fotografie. Maar ook over positieve mindset. Hoe ik de positieve punten die ik geleerd heb van de meisjes van het Garuda House aan jou kan leren.

Ik wil een online community op gaan bouwen, zodat jullie ook alles kunnen leren en te horen kunnen krijgen over de meisjes van het Garuda House. Powervrouwen die er alles aan doen om hun dromen waar te maken. Zij gaan nu naar school. Dat was hun eerste droom. En nu denken zij verder, aan wat er nog meer mogelijk is. Hoe gaaf is dat!

About Iluh

Our passion is your inspiration. Niet voor niets de tagline op mijn website. Alles waar wij passie voor hebben. Het reizen, het leven op Bali, fotografie, de meisjes van het Garuda House, maar vooral positief blijven. Deze passie is onze inspiratie om aan jullie door te geven.

About Iluh staat er voor om mooier naar de wereld te kijken. Om alles uit het leven te halen en om jouw dromen waar te maken.

Ik heb er enorm veel zin in om hier de komende tijd mee aan de slag te gaan.
Het lijkt mij super tof als je mij blijft volgen met de projecten waar ik mee aan de slag ga.