Wereldreizigers in Rotterdam

Wij houden van reizen. Dat is denk ik wel algemeen bekend.
Jeroen en ik hebben samen best al veel gereisd. Zijn op veel plekken geweest en hebben ook gereisd op veel verschillende manieren.
Met de auto dwars door de stad Kuala Lumpur heen. In een brandende taxi aan de afgrond staan in Costa Rica. Met de bus (en daarna lopend) de grens over tussen Maleisië en Singapore.
Met de metro New York ontdekken. Op een fiets door Jakarta, wat absoluut geen succes was.

Met de metro

We weten hoe systemen werken. En helemaal een metrosysteem. Geloof me, waar je ook bent in de wereld. Een metrolijn werkt altijd hetzelfde. De lijn gaat van A naar B en jij hoeft alleen maar te bepalen op welk punt jij staat en naar welk punt jij toe wilt. Op deze manier kan jij bepalen of je de metro naar punt A moet hebben of naar punt B.
Easypeasy. Maar toch ging het laatst bij ons gigantisch mis. Je kan eigenlijk wel zeggen dat we heel erg gefaald hebben.

Wat ging er mis?

We gingen voor één dag naar Rotterdam. We hadden daar om 11:30 uur een afspraak voor het Garuda House. Met de auto reden we naar P&R Kralingse Zoom. De grootste parkeergarage rondom Rotterdam. Het is echt zo makkelijk. Je kan hier gratis parkeren, zolang je maar met het openbaar vervoer reist naar de stad en dit kan laten zien als je de parkeergarage weer uit rijdt.
So far so good.
Maar bij het opstappen van het perron ging het al mis. Niet kijken en gewoon zo naar het eerste perron lopen, inchecken en er daarna achterkomend dat we aan de verkeerde kant staan. Deze metro ging naar punt B en wij moesten toevallig deze keer naar punt A 😉
Halverwege moesten we overstappen. Ook daar gingen we weer de mist in. We waren het gevoel van de metro even helemaal kwijt. Waren ons richtinggevoel kwijt en moesten tot drie keer op de metro kaart kijken welke kant we nou op moesten.
En als klap op de vuurpijl raakten Jeroen en ik elkaar daarna kwijt.

Niet meer instappen als het signaal gaat

Niet meer instappen als de deuren dicht gaan.
We weten het allemaal. Massaal is dit naar ons gecommuniceerd via tv en social media. Niet meer instappen als het signaal gaat.
Wij hoorden het signaal niet. Jeroen stapte in, kwam nog even vast te zitten met zijn tas tussen de deuren en kon zich gelukkig los trekken. Maar daar stond hij. Hij in de metro en ik op het perron.
Ik stuurde hem direct een WhatsApp, rij maar door naar Centraal. Ik zie je daar wel.
Prima. 5 minuten later kwam er al een andere metro aan die naar Centraal zou gaan en daar ben ik ingestapt. Van Jeroen kreeg ik een WhatsApp dat hij inmiddels was gearriveerd en op mij zou wachten bij het uitstappen.

Ik kom aan op Centraal Station, maar op dat hele perron geen Jeroen. En het perron waar Jeroen stond te wachten en een metro aankwam, daar stapte ik niet uit. Logisch natuurlijk. Want ik zat in een metro die een heel ander einddoel had, dan de de metro waar Jeroen in zat. Dus een heel ander perron.
Bellen met elkaar.
Waar ben jij?
Wat zie jij?
En op de roltrappen richting de grote hal, kwamen we elkaar weer tegen.

Gelukkig hebben we een telefoon

Zo’n 20 jaar geleden gingen Jeroen en ik voor het eerst naar Parijs. Toen hadden we nog geen mobiele telefoon. Daar reisden we ook met de metro en hadden we afgesproken. Als er iemand achter blijft, pak direct de volgende metro en dan zien we elkaar bij de volgende halte.
Gelukkig is het toen niet gebeurd, ik denk dat ik Jeroen nooit weer had gevonden zonder mobiele telefoon.
Dat maakt deze tijd toch wel heel mooi. We zitten misschien veel op onze telefoon. Maar het contact is veel sneller.

Dit weekend gaan we weer naar Rotterdam om allerlei. Waarschijnlijk zetten we de auto weer op dezelfde P&R en gaan we weer met de metro richting Rotterdam Centraal. Maar er is één heel groot verschil. Dit keer houdt ik de hand van Jeroen heel goed vast 😉

Garuda House Bali

Het Garuda House Bali draagt bij om een kind weer kind te laten zijn en zorgt ervoor dat meisjes in de leeftijd van 10 tot 17 jaar in een veilige omgeving naar school kan gaan.

In het huis zijn zij omringd door veel zusjes, die vaak ook uit dezelfde omstandigheden komen en veel hebben meegemaakt.

In het huis wordt er naar de meisjes geluisterd, staan de pleegouders voor hun klaar en wordt haar goede normen en waarden geleerd.

En doordat deze meisjes nu naar school gaan, werken zij aan een goede toekomst

Wil je mee helpen om de meisjes van het Garuda House Bali naar school te laten gaan?

Maak nu jouw donatie over