With love from Iluh

De laatste tijd zien jullie langzaam weer producten terugkomen op de website van About Iluh. Fairtrade en duurzame producten welke heel makkelijk zijn voor op reis.

De website About Iluh ben ik gestart als een blogsite. Een blog over onze reizen, ons werk voor het Garuda House en alles wat we mee mogen maken in ons leven. Maar de laatste tijd miste er iets. De webshop Care4Fair was in januari 2018 beëindigd. Nu een jaar later begon ik de webshop toch wel een beetje te missen. Maar ik wist ook dat het anders moest, Care4Fair was op het eind veel te groot.

Het kriebelde. Een webshop runnen is wel heel erg leuk. Dus er werden langzaam wat producten ingekocht. En deze producten zie je langzaam nu terug komen op de website van About Iluh.

In deze blog ga ik je het volgende vertellen;
– Waar staat About Iluh voor
– Waarom ben ik met de webshop Care4Fair begonnen
– Hoe is de webshop Care4Fair gestart
– Waarom stopte ik met Care4Fair
– Wat de nieuwe webshop inhoudt.

Waar staat About Iluh voor.
Iluh is een klein meisje dat graag naar school wil. Nieuwsgierig kijkt ze de wereld rond. En op haar pad naar het ouder worden, neemt ze alles in haar op.

In 2009 gingen wij voor het eerst naar Bali en bezochten wij het Garuda House. Daar woonde Iluh.
Iluh was nog maar 6 jaar en woonde nog net in het Garuda House. Ze vond het allemaal nog een beetje spannend. Heel verlegen keek ze ons aan.
In 2010 en 2011 gingen we terug naar Bali en zagen we Iluh beide jaren opnieuw. Ze was behoorlijk gegroeid en een heel gezellig en vrolijk meisje. Verlegen was ze al lang niet meer.

In 2012 gingen we opnieuw naar Bali en was Iluh ineens verdwenen. Haar moeder was bang geworden voor haar ex-partner en in de schoolvakantie had de moeder van Iluh, nadat zij heel wat geld had gespaard, tickets gekocht en zijn ze terug gegaan naar het eiland Sulawesi. Vanaf dat moment ging Iluh niet meer naar school, maar moest zij hard op het land werken om haar moeder te helpen om financieel rond te kunnen komen.

De verdwijning van Iluh heeft veel indruk op ons gemaakt. Ze was één van de eerste meisjes die wij leerden kennen in het Garuda House. Ze was het voorbeeld dat wonen in het Garuda House en naar school gaan heel goed voor haar was. En toen ineens was zij verdwenen.

Iluh zijn wij nooit vergeten en met de website About Iluh blijven we dit lieve kleine meisje eren.

Iluh is onze inspiratie voor een leuke en betere wereld.

Met About Iluh willen we je meenemen naar onze reizen. Er is zoveel moois te zien in de wereld en we zijn dankbaar dat wij al deze mooie plekken op de wereld mogen zien. we schrijven er graag over en met de foto’s van Jeroen laten we jou ook een stukje van deze mooie wereld zien. We geven je reistips. We vertellen over ons werk dat we mogen doen voor Stichting Garuda House Bali.

En vanaf nu kun je ook hele mooie producten kopen voor jouw volgende reis. Fairtrade en duurzame producten. Zo maken we de wereld een beetje beter .

Waarom ben ik Care4Fair begonnen.
Zo rond het jaar 2011 begon het een beetje te kriebelen bij mij. We hadden het Garuda House twee keer bezocht. De meisjes van het Garuda House hadden ons hart gestolen. We waren nog niet betrokken met de Stichting Garuda House. Maar ik wist wel dat ik meer wilde doen voor het Garuda House. We bezochten Pasars, we kwamen veel in de Wereldwinkel en zo ontstond het idee van een webshop.

Een webshop met eerlijke producten uit Bali en met de verkoop van deze producten ging er een deel naar het Garuda House.
Van te voren deed ik onderzoek. Wat wilde ik gaan verkopen? Hoe moest de webshop heten. We hadden zelf een aantal namen bedacht en deze namen mailden we naar familie en vrienden. Gelukkig dacht iedereen mee en de naam Care4Fair was geboren.

Volgens mij heeft deze naam geen uitleg nodig ?
Ik schreef de webshop in bij de Kamer van Koophandel en ineens was ik ondernemer. De volgende stap was op zoek gaan naar producten.

Hoe is de webshop Care4Fair gestart.
In 2011 gingen we weer naar Bali en ineens hadden we er nieuw doel bij. Natuurlijk bezochten we het Garuda House. Maar we gingen ook op inkoop. Samen met een Balinees bedrijf gingen we op stap en gingen we langs bij verschillende leveranciers. Wat een heerlijke dag was dit. We zijn de hele dag op stap geweest en we hebben heel veel kleine leveranciers blij gemaakt met de grote aankopen die wij bij hun deden.

We kwamen bij een timmerman. Samen met zijn vader maakt hij de mooiste houten kistjes, met op de bovenkant mooie Balinese patronen. We kochten een hele partij van deze kistjes bij hun in. Maar zij maakten ook Wajang Poppen. Wij zijn gek op Wajang Poppen, dus deze werden ook ingekocht. De poppen werden gemaakt door vader en zoon en moeder naaide de kleding.
Bij deze eerste leverancier kwam duidelijk naar voren waarom ik dit wilde doen. Kleine leveranciers helpen op een beter bestaan. En door het verkopen van deze producten, konden we het Garuda House ondersteunen.
Helemaal blij.

We gingen verder op pad. We kochten mooie Ikat kleden. En we gingen naar een naai atelier en daar bespraken we onze wensen van mooie schoudertassen en kleine toilettasjes, gemaakt van restjes batik stof. Zij gingen voor ons aan de slag.

Nadat alle tassen gemaakt waren, werden deze samen met alle andere producten die we hadden gekocht op de boot gezet richting Nederland. Het was niet een volle container, maar 1 kubieke meter van een container. Klein beginnen, maar wat vond ik het spannend.

Toen alles in Nederland arriveerde werd alles op de foto gezet en daarna werd de webshop langzaam gevuld.
De eerste verkopen begonnen te lopen. Door de jaren heen hebben we nog twee keer een deel van een container gevuld en naar Nederland laten verschepen. Maar ik ging ook producten inkopen bij fairtrade leveranciers in Nederland. In Nederland heb je verschillende gecertificeerde fairtrade importeurs. Producten uit andere landen dan Indonesië. De webshop werd gevuld met producten uit Thailand, Mexico, Cambodja, Vietnam en Tunesië.

We stonden op Pasars en andere markten door het hele land heen. De webshop werd groter en groter en de verkopen gingen lekker door.
Waarom ik stopte met Care4Fair.

De webshop werd groot. en daarmee ook het assortiment. De lijn in mijn webshop werd veel te breed en ik was het overzicht een beetje kwijt. De voorraden werden ook steeds groter en we raakten de ruimte in ons huis kwijt. En heel eerlijk, ik raakte mijn gevoel een beetje kwijt waarom ik dit deed.

Alles ging flink in de uitverkoop. In januari 2018 was ik mijn hele voorraad kwijt en werden de deuren van de webshop gesloten.
Een eind van dit hoofdstuk. maar op één of andere manier sloot ik het hoofdstuk niet helemaal af. Ik schreef de webshop niet uit bij de kamer van koophandel.

De naam van de website hield ik ook in eigen beheer.
Ergens wist ik, misschien ooit ga ik nog wel weer eens beginnen.

Wat de nieuwe webshop inhoudt.
Eigenlijk begon het al te kriebelen in het zelfde jaar. Ik begon fanatieker te schrijven voor de blog About Iluh. Maar ergens wist ik dat er iets miste. Ik wilde weer producten gaan verkopen. De wereld een beetje leuker maken.

De webshop moest niet meer zo groot worden als hoe deze eindigde. Het assortiment niet meer zo breed. Dus ik ging nadenken wat ik dan wilde gaan verkopen.

Ik hou van reizen. Dat mag duidelijk zijn ? Samen met Jeroen hebben we al heel wat mooie plekken mogen zien. Als we op reis gaan, wil ik dit ook zo praktisch mogelijk doen. Kleine tasjes, zodat alle opladers en kabels bij elkaar liggen. Verschillende toilettasjes. Een sarong, makkelijk voor naar het strand. Maar een sarong is ook makkelijk wanneer je een tempel bezoekt en je snel je benen en schouders moet bedekken.

Zelf ben ik altijd op zoek naar deze producten.
Nu hoef ik niet meer langer te zoeken en jij gelukkig ook niet. In de nieuwe webshop hebben we verschillende producten te koop, welke natuurlijk super handig zijn op reis.

De naam Care4Fair laten we langzaam los. Helemaal los laten kan ik natuurlijk niet.
Maar de producten staan gewoon te koop op de site About Iluh.

With love from Iluh.
Een mooi zin die past bij deze nieuwe webshop. Alle producten zijn met liefde uitgezocht en in naam van Iluh.

Reizen – Fotografie – Lifestyle
Our passion, is your inspiration